Ontwikkelaar Blacksite: Area 51 erkent een matig product te hebben gemaakt

De ontwikkelaar van de onlangs op PC uitgebrachte game Blacksite: Area 51, heeft in de persoon van Harvey Smith min of meer toegegeven dat deze game maar matig is afgeleverd. De oorzaak van het afraffelen moet gezocht worden in het feit dat er weinig tijd was om de levels goed af te ronden, waardoor de game snel in de laatste fase van afwerking belandde.

BlackSite: Area 51 is een next-generation game die het first-person shooter genre een nieuwe wending geeft. Daar waar andere FPS-games de nadruk leggen op veel actie en realistische graphics, gaat BlackSite: Area 51 nog een stap verder. De game schotelt je een combinatie voor van de beste technologie, game design en een sterke verhaallijn. Als speler moet je leiding geven aan jouw squad met Special Forces soldaten die heel direct op jouw orders en leiderschap reageren. Maak je als leider slechte keuzes, dan zal je team minder goed presteren, slechter schieten en sneller vermoeid raken. Aan jou de zware taak om de juiste keuzes te maken, waarbij je de orders van je superieuren moet afwegen tegen je eigen ethische waarden. Uiteindelijk zullen jouw acties en die van je squad bepalend zijn voor de uitkomst van BlackSite: Area 51 tijdens dit mogelijke keerpunt in de geschiedenis.

Daarnaast bevat de game diverse traditionele online mogelijkheden, zoals Death Match, Team Death Match en Capture The Flag. Ook komen er geheel nieuwe varianten in de vorm van Human vs. Reborn en een vernieuwde Siege modus, waarin teams moeten proberen om teamleden van elkaar gevangen te nemen.

BlackSite: Area 51 is reeds verschenen voor de PC. De Xbox 360-versie verschijnt 30 november en de PlayStation 3-versie verschijnt begin 2008.

  1.   
    Fenris's avatar

    Kun je het de nog wel een next-gen noemen.
    Ik heb de game nog niet gezien, iemand wat van de grafics gezien???

  2.   
    Peter Stout's avatar

    Fenris schreef, "Kun je het de nog wel een next-gen noemen.
    Ik heb de game nog niet gezien, iemand wat van de grafics gezien???"

    Dat absoluut…

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Zo slecht vindt ik hem nouw ook weer niet. Heb veel en veel slechter gezien hij komt zeker in mijne game collectie ๐Ÿ˜‰ maar tegen woordig worden zoveel matige games op de markt gebracht waar je af en toe wel denkt van wie komt dat nouw. Maar ik weet zeker tot deze game het wel goed doet.

  4.   
    Peter Stout's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Zo slecht vindt ik hem nouw ook weer niet. Heb veel en veel slechter gezien hij komt zeker in mijne game collectie ๐Ÿ˜‰ maar tegen woordig worden zoveel matige games op de markt gebracht waar je af en toe wel denkt van wie komt dat nouw. Maar ik weet zeker tot deze game het wel goed doet."

    Ik ben het daar gewoon mee eens. Ik heb me me de demo ook vermaakt, hoe kort die ook was.

  5.   
    Kaassouffl3's avatar

    ’t is geen topper.. maar ag slecht ook weer niet.

  6.   
    Hansey's avatar

    Het is geen slechte game… het probleem is alleen dat hij een beetje in het niets valt door alle goede shooters wat er onlangs zijn uitgekomen, zoals crysis, ut3 en cod4

  7.   
    Neolite's avatar

    ik heb het spel voor de 360, en het ziet er inderdaad niet bepaald mooi uit, daar staat tegenover dat het inderdaad een B-film achtig spel is. dus het speelt ook als een B-spel en is natuurlijk niet zo leuk als Halo 3 en COD 4. De besturing van je maatjes is zo onbelangrijk dat je het tijdens het spelen eigenlijk niet gebruikt.
    begrijp met niet verkeerd: Blacksite is geen slecht spel maar het valt in het niet bij de grote games. 8)

  8.   
    Jostii's avatar

    goed dat er eindelijk een studio die erkend een flutproduct gemaakt te hebben das dan wel tof de game niet ๐Ÿ˜›