Eerste details omtrent demo Devil May Cry 4

Gisteren hadden we al het nieuws dat we mogelijk dit jaar nog een demo kunnen verwachten van Devil May Cry 4. Het waren nog prille geruchten, maar een woordvoerder van Capcom heeft inmiddels wat meer bekend gemaakt over de demo.

Het zal een demo van 10 minuten worden, waarbij we diverse stukjes van het Devil May Cry 4 verhaal meemaken. Een deel zal zich onder andere afspelen in Fortuna City en in het ijzige level dat we op de diverse screenshots al regelmatig hebben gezien. Daarnaast zou de demo ook zelfs een boss character genaamd Berial bevatten.

Ten slotte reageerde de woordvoerder van Capcom nog even op alle speculaties, waarbij hij aangaf dat de huidige geruchten “onjuist” zijn maar er niet ver naast zitten:

  “The news you’re looking for is not far off… a little more patience please,”

De verwachting is dat de demo zowel naar Xbox Live als het PlayStation Network zal komen. Wanneer dit zal gebeuren blijft nog onduidelijk…


In Devil May Cry 4 zullen we meer over Dante te weten komen, over zijn verleden en wie hij nou eigenlijk is. Het verhaal begint lang geleden, toen de Dark Knight Sparda een strijd aanging met de duistere keizer om het recht te laten zegevieren. Een éénmans-oorlog om de mensheid te redden. Duizenden jaren later aanbidt een religieuze organisatie, de Order of the Sword, deze redder der mensheid en ze treden in zijn voetsporen om de wereld van alle demonen te verlossen. In hun vestigingsplaats Fortuna, een kasteelstad aan de kust, heeft deze organisatie een elitegroep gevormd van Holy Knights, toegewijd om de demonische strijd aan te gaan.

Een jonge strijder van deze elitegroep, Nero, is getuige als Sparta’s legendarische zoon Dante ontelbaar veel “Knights” afslacht. Heeft de bekende duivelsstrijder zich tegen de mensheid gericht? Wat betekent de ontmoeting tussen Nero en Dante voor beide personen en waarom heeft het lot hen bij elkaar gebracht? Allemaal vragen die Devil May Cry 4 zal trachten te beantwoorden.

Devil May Cry 4 zal begin 2008 verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  Lauw maar 10 minuten is denk iets te kort voor mij

 2.   
  Kaassouffl3's avatar

  Wedstrijdje wie et verst komt:P!

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  10 minuten maar?!?!?!? 😕

 4.   
  TheDude's avatar

  Wat zijn we toch verwend eigenlijk. Zeg dat van die 10 minuten maar eens tegen alle fans van Assassin’s Creed die op een demo hadden gewacht. 😛

 5.   
  Jostii's avatar

  word vast een uber coole titel aleen 10 minuten tja t is teminste wat he 😕 😆 🙄