Unreal Tournament III werkt al op de Xbox 360

Vandaag blijkt eens te meer dat slechts één missend woordje voor een hoop verwarring kan zorgen. Zo verklaarde Mark Rein van Epic gisteren dat ze pas volgend jaar starten met de ontwikkeling van Unreal Tournament III voor de Xbox 360. Nu blijkt het woordje ‘weer’ nog bij die uitspraak te horen, want men gaat dan wéér starten met ontwikkelen, aldus Rein in een reactie op de ontstane commotie.

De Xbox 360 versie van deze nieuwe Unreal Tournament-game werkte volgens Rein afgelopen lente al, net als de overige versies. De ontwikkeling is nu alleen opgeschort tot begin volgend jaar, zodat Epic zich volledig kan concentreren op de PC en PlayStation 3 versies. Zoals gisteren al duidelijk werd zorgen de mods op de Xbox 360 nog voor behoorlijk wat werk en tevens zal Epic ook voor andere Xbox Live implementaties moeten zorgen. Er is nog genoeg te doen, maar de basis ligt er dus al enige tijd.


Unreal Tournament III wordt een compleet nieuwe Unreal Tournament, dat zelfs een grotere sprong maakt tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Dit nieuwe deel vervolgt het bekende Unreal Tournament concept: als een futuristische strijder neem je deel aan vele, heftige gevechten tegen sterke vijanden. Maak slim gebruik van de meest krachtige sci-fi wapens en voertuigen om jezelf naar de overwinning te leiden. Dankzij de sterke Unreal Engine 3 staat Unreal Tournament III grafisch als een huis en ook online valt er weer genoeg snelle actie te beleven. Tel daar nog eens bij dat je ook nog een uitgebreide Unreal Engine 3 toolset krijgt om je eigen levels, gametypes of mods te maken en het is duidelijk dat UT 3 een first person shooter op z’n best is!

Unreal Tournament III zal op 23 november verschijnen voor de PC. De PS3- en Xbox 360-versie volgen wellicht beide in 2008.

  1.   
    SjaakSnel's avatar

    Valt gelukkig mee dus:D

  2.   
    Aquila's avatar

    ooooooooooooh dat verklaarrt heel wat…:P

  3.   
    Neolite's avatar

    als ze nou gewoon in het begin duidelijk zijn, voorkom je een hele hoop gelul 8)