Mass Effect in Singapore verbannen wegens lesbische scène

De media in Singapore hebben onlangs bevestigd dat Mass Effect in Singapore niet het daglicht zal zien, dit vanwege de eerder uitgelekte lesbische scène. De richtlijnen waaraan games eisen te voldoen zijn bijzonder streng en hoewel de scène weinig schokkende beelden bevat, is de aanwezigheid van de scène voor de overheid voldoende om de game te verbannen. Nu zal Microsoft er niet al te wakker van liggen, aangezien de game waarschijnlijk toch weinig inkomsten in Singapore op zou leveren. In Nederland kunnen we uiteraard de game nog steeds verwachten, en wel op 23 november. De scène is hier terug te zien.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  Hahaha, wat een grap. Ik heb medelijden met de mensen in singapore dat ze deze game niet kunnen spelen. 😛

 2.   
  Koen's avatar

  Gaat het dan om de lesbische seks of gewoon de seks? 😮

 3.   
  Darkknight's avatar

  echt zielug wrm is die anders voor 18+ dombo’s

 4.   
  Aquila's avatar

  lol 😛 Das gewoon… ja …. om dat handje ofzo?

 5.   
  BartG's avatar

  hier heb ik dan ook echt een ding over te zeggen:

  hahahahaahaha! 😆

  stelletje preutselingen daar.. 🙄

 6.   
  johneeeh's avatar

  Wel zielig eigenlijk de game is eigenlijk al gerate 18+ dus zoiets mag denkik dan wel en dan wordt hij verbannen vanwege deze scene???

 7.   
  LXZ-76's avatar

  BartG schreef, "hier heb ik dan ook echt een ding over te zeggen:

  hahahahaahaha! 😆

  stelletje preutselingen daar.. 🙄 "

  In singapore kan je de doodstraf krijgen voor seks in het openbaar en/of met het zelfde geslacht.

  Wat ik me dan af vraag, als je die game toch heb, kan je dan de doodstraf krijgen?

 8.   
  JonsoN's avatar

  ze zijn daar helemaal gek 😛

 9.   
  Bello 2185's avatar

  JonsoN schreef, "ze zijn daar helemaal gek 😛 "

  Vind ik ook! 😛