Xbox 360-versie Unreal Tournament III pas volgend jaar in ontwikkeling

Vorige week was er al het verlossende woord dat de PC-versie van Unreal Tournament III op 23 november in de Europese schappen zal liggen. Hoewel het nog onzeker is of de PlayStation 3-versie dit jaar uitgebracht zal worden, lijkt iedereen er gewoon vanuit te gaan dat de Xbox 360-versie momenteel lekker op schema ligt voor een release begin volgend jaar. Niet geheel terecht, zo blijkt vandaag…

Mark Rein heeft nogmaals bevestigd dat Unreal Tournament III absoluut naar de Xbox 360 komt, maar op dit moment wordt er nog niet aan gewerkt en ze zullen er ook pas begin volgend jaar meer starten:

    “So our job, when we finish the PS3 version, and we’ve taken a little break, is to sit down with Microsoft and to figure out how we can do Mods on their system. Work will start “early next year.”

Daarnaast legde hij uit dat de PS3 meer een “open systeem is” waarbij de mensen van Sony “user-created content omarmen”. Epic heeft er geen geheim van gemaakt veel waarde te hechten aan mods en een actieve modding community, iets wat blijkbaar nog niet goed mogelijk is met de Xbox 360.


Unreal Tournament III wordt een compleet nieuwe Unreal Tournament, dat zelfs een grotere sprong maakt tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Dit nieuwe deel vervolgt het bekende Unreal Tournament concept: als een futuristische strijder neem je deel aan vele, heftige gevechten tegen sterke vijanden. Maak slim gebruik van de meest krachtige sci-fi wapens en voertuigen om jezelf naar de overwinning te leiden. Dankzij de sterke Unreal Engine 3 staat Unreal Tournament III grafisch als een huis en ook online valt er weer genoeg snelle actie te beleven. Tel daar nog eens bij dat je ook nog een uitgebreide Unreal Engine 3 toolset krijgt om je eigen levels, gametypes of mods te maken en het is duidelijk dat UT 3 een first person shooter op z’n best is!

Unreal Tournament III zal op 23 november verschijnen voor de PC. De PS3- en Xbox 360-versie volgen wellicht beide in 2008.

  1.   
    Daodan's avatar

    Dat staat er ook niet eh. ๐Ÿ˜› Er staat expliciet bij dat het over de mods gaat, dat daar nog aan gewerkt moet worden omdat dat met die Xbox360 versie nog niet goed loopt. Dat wil niet zeggen dat er totaal nog niks van die Xbox versie gerealiseert is… Rein heeft eerder ook al gezegd dat het werk van de Xbox versie goed vordert, dus ik neem aan dat dit alleen over de modding functie gaat.

  2.   
    ChielB's avatar

    Helaas, dat “work will start early next year” is toch echt een algemene uitspraak over de game en niet specifiek met betrekking tot de mods. Het is alleen zo dat ze dus eerst met Microsoft willen overleggen wat er mogelijk zal zijn met de mods.

  3.   
    Carmen07's avatar

    Ach ja, ik kom toch al tijd tekort met m’n Xbox 360 games dus wat mij betreft geen groot probleem. Alleen maar goed dat ze er ook fatsoenlijk de tijd voor nemen om de game goed over te zetten. ๐Ÿ™‚

  4.   
    Koen's avatar

    ”Carmen07″ schreef, "Ach ja, ik kom toch al tijd tekort met m’n Xbox 360 games dus wat mij betreft geen groot probleem. Alleen maar goed dat ze er ook fatsoenlijk de tijd voor nemen om de game goed over te zetten. ๐Ÿ™‚ "

    Ja idd. Er komen de laatste tijd zoveel goede games uit dat je de ene nog niet helemaal hebt uitgespeeld voordat je aan een ander begint ๐Ÿ˜ฎ

  5.   
    Idsipits's avatar

    Koen schreef, "

    ”Carmen07″ schreef, "Ach ja, ik kom toch al tijd tekort met m’n Xbox 360 games dus wat mij betreft geen groot probleem. Alleen maar goed dat ze er ook fatsoenlijk de tijd voor nemen om de game goed over te zetten. ๐Ÿ™‚ "

    Ja idd. Er komen de laatste tijd zoveel goede games uit dat je de ene nog niet helemaal hebt uitgespeeld voordat je aan een ander begint ๐Ÿ˜ฎ "

    jah he ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

  6.   
    Aquila's avatar

    NOu is niet zo slecht want dan is mijn verjaardag bijna… komt wel goed uit eigenlijk

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    dus eigenlijk zo goed als exclusive voor de ps3… volgend jaar in ontwikkeling dus verwacht k de game pas 2009 voor de xbox. dan is het alweer vergeten en is unreal 4 alweer bijna af ๐Ÿ™‚

  8.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    wieriemaster schreef, "dus eigenlijk zo goed als exclusive voor de ps3… volgend jaar in ontwikkeling dus verwacht k de game pas 2009 voor de xbox. dan is het alweer vergeten en is unreal 4 alweer bijna af :)"

    En dat is erg omdat..? Dit spel is gewoon een kopie van GoW alleen en ander (dom) verhaal en wanneer Unreal 4 uit is , is het tijd voor GoW 2 en kunnen de ps3 fanboys zich met unreal 4 vermaken wat echt UNREAL is ๐Ÿ˜›