Nieuwe Nintendo DS al af volgens analist

De nieuwe Nintendo DS Lite is een groot succes. Dat blijkt ook wel uit de charts die we iedere week weer terugzien, getuige de nummer één positie waar het vernunftige apparaatje vaak terug te vinden is. Toch heeft Nintendo alweer een nieuwe versie van de handheld klaarstaan, zegt analist Evan Wilson.


Wilson zou dit vernomen hebben van verscheidene contacten van investeringsbank Pacific Crest Securities, het bedrijf waar Wilson werkt. Het zou dan gaan om een platter model, aangezien de GBA-slot dit maal weggelaten is. Ook zou de nieuwe DS over grotere schermen moeten beschikken. Daarnaast zou ook een nieuwe opslagmogelijkheid op de console aanwezig zijn. Wilson verwacht echter dat deze verschijning voorlopig op zich laat wachten. De DS verkoopt immers nog als een tierelier, dus pas als de verkopen van de DS zouden stagneren in alledrie de regio’s waar het apparaat verkocht wordt, zou men denken aan een lancering van een vernieuwde Nintendo DS. Aangezien dat voorlopig niet lijkt te gaan gebeuren, hoeven we het apparaatje waarschijnlijk pas over meerdere jaren te verwelkomen.

Nintendo zelf heeft op dit nieuws nog niet gereageerd.

 1.   
  darkwii14's avatar

  K hoop dat er een nieuwe uit komt :p

 2.   
  Rock-in's avatar

  Was ik net van plan om van de week een DS te gaan halen. 😛

 3.   
  Carmen07's avatar

  Nou, veel platter hoeft van mij ook weer niet. Houdt opzich wel lekker vast al en het model is ook al veel beter dan de eerste DS. Groter scherm zou een optie zijn, maar zoals gezegd pas over een jaar of wat.

 4.   
  Aquila's avatar

  Wel leuk, behalve voor de mensen die er al een hebben