Konami: er zal geen winnaar zijn in deze consolewar

Konami, het tehuis van Metal Gear Solid en Pro Evolution Soccer games kwam vandaag met een wel erg gare uitspraak. “Previously, a single home gaming platform [PS2] was the market leader worldwide, but that pattern has changed. Whichever platform best caters to users’ preferences in a particular country or region, in terms of the games available to be played on it, is now the one that will dominate the local market.”

Konami probeert met deze uitspraak te zeggen dat in deze generatie aan consoles, er geen overduidelijke winnaar zal zijn. Vorige generatie was het vooral de PS2 die van alle markten thuis was, maar dat zal volgens Konami deze generatie veranderen.

We zullen het nog moeten aanzien voor nu, maar voorlopig loopt Nintendo’s Wii toch nog aan kop, op de voet gevolgd door Microsoft’s Xbox 360 en Sony’s Playstation 3.

 1.   
  SjaakSnel's avatar

  Ben ik het helemaal mee eens en ik wil heironder geen fanboy reacties ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜›

 2.   
  JonsoN's avatar

  hmm ben het er niet helemaal mee eens,… de ps3 is nog maar amper een half jaar uit, , de Wii ook zoiets.. dus ik vind dat ze hier niet eerder commentaar op kunnen geven dan dat het echt is bewezen, , over een paar jaar dus… ๐Ÿ™‚

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  Wii zal lange tijd op nummer 1 staan. dan op langer termijn zal sony de positie overnemen. want tja sony blijft sony he. ze hebben gewoon nog ongelovelijk veel goede games die nog uit moeten komen.
  en Ms zal weer 3de worden.

  dit is wat ik er over denk dan.

 4.   
  R.andom H.ero's avatar

  Ik ben t eens met Konami. Elke console doet het goed voor waar hij bedoeld is. de Wii is iets voor het hele gezien en partygames en daar scoort hij ook goed in. De PS3 is een allround-systeem en voldoet goed op enige server problemen na. De X360 merendeels bedoeld voor games en scoort ook goed online. Hoe win je dan van elkaar?

 5.   
  Aquila's avatar

  Tja, denk ook niet dat er echt een winaar zal zijn, zou mooi zijn als ze nou eens gaan samenwerken en een superconsole maken: de besturing van de Wii, graphix van de Xb0x 360/ PS3 en de blu-ray van de PS3. Ik denk dat Nintendo nr1. gaat worden en MS nr 2 en Sony nr3. omdat Microsoft heel veel goede games heeft en de ps3 toch iets minder (is mijn mening)

 6.   
  pertie's avatar

  100% mee juist,Het hang van mens tot mens af,ik ben bevoorbeeld totaal weg met de wii maar zet mij voor halo 3,ik zou nog geen 1 minuut overleven,Of doe maar eens grand tourismo met me,ik zou nog met geluk voorlaatste eindige,terwijl ik mensen ken die geen bal kunnen wii’en,maar ownen op de xbox360.
  Die kerel is teminte nog verstandig !

 7.   
  GraveDevil's avatar

  Pfoe, dat heeft lang gedeurd voordat iemand het door had..

 8.   
  Koen's avatar

  Wanneer er รฉรฉn begint te winnen. Komt de ander met een nieuwe console

 9.   
  blackhawk1's avatar

  ik denk tog dat mensen de wii naa een tijd aan de kant zetten maar dan komt nintendo met iets nieuws en dat de blu-ray tog het versgil gaat maken voor sony en dat microsoft dan met weer met een goede game moet komen zoals gears of war of halo maar ik denk dat dat nog ff duurt voor daar een vervolg op komt

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  SjaakSnel schreef, "Ben ik het helemaal mee eens en ik wil heironder geen fanboy reacties ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜›
  "

  ben ik het ook mee eens en er hoeft er van mij ook geen 1 te winnen persee. het zijn alle 3 goeie consoles maar het gaat alleen om de games welke console je koopt

 11.   
  Warboy's avatar

  Laat ze maar lekker concureren, is alleen maar beter voor ons zoals acties enzo ๐Ÿ˜†

 12.   
  dr-salvador's avatar

  maar het is wel kut da er drie zijn want als ik super mario galaxy, mass effect en mgs4 wil hebben zal ik tog heel wat doekoe neer moeten leggen

 13.   
  CloudBijt's avatar

  Why oh why, vergelijken ?

  Het is toch wat ieder leuk vind om te spelen… zoals wars echt kansloos.

  Gelukkig speel ik op een PC.

  Dat is een PSP+PS3+Xbox 360 in 1 of zo… nee tis gewoon een PC ^^”