Uitgebreide multiplayer voor Europa Universalis: Rome

Europa Universalis: Rome belooft straks weer een flinke dosis vermaak op te leveren voor fans van strategiegames. Geen high-tech graphics, maar puur strategisch geweld. Ontwikkelaar Paradox Interactive heeft vandaag onthuld dat de game over een uitgebreide multiplayer zal beschikken, waarbij je met maximaal 32 spelers een online-duel aan kunt gaan. Ook een co-op modus zal in de game tot de mogelijkheden behoren.

Elke speler zal een keuze kunnen maken uit één van de 53 facties, gebaseerd op tien verschillende culturen, zoals de Romeinen, Kelten, Grieken en Egyptenaren. In een grote Risk-achtige map, die nu 3D geworden is, kunnen de spelers dan strijden om de totale heerschappij over Europa.


Europa Universalis: Rome is een strategiegame, gebaseerd op de opkomst van het Romeinse Rijk in de periode 280 – 27 voor Christus. Om succesvol te zijn moet je je hoofd-character ontwikkelen om te zorgen dat je met succes kunt ruilen, onderhandelen en tegen je vijanden kunt vechten. Tevens zal het nodig zijn om onderzoek te doen naar nieuwe technologieën om voor een goede bron van inkomsten te zorgen.
De Europa Universalis-serie is altijd al berucht geweest om zijn complexiteit, diepgang en keuzevrijheid, maar ontwikkelaar Paradox heeft gezegd dat er hard gewerkt wordt om de game ook voor nieuwkomers goed speelbaar te maken.

Europa Universalis: Rome zal in het tweede kwartaal van 2008 verschijnen voor de PC.

Meer Europa Universalis: Rome

  1.   
    Syappie's avatar

    Lijkt me vet

  2.   
    PielePalle's avatar

    Hmm ben niet echt geinteresseerd in deze game.

  3.   
    joeblade's avatar

    Ik heb hem besteld, kan letterlijk niet wachten. (overweeg hem tussentijds in torrents te zoeken totdat ik de cd via de post ontvang).
    voor strategy moet je bij paradox interactive zijn. (en nee, RTS is geen strategie, dat is tactiek)

    in de serie kan ik europa universalis III aanraden, en Heart of Iron II. maar je moet niet verwachten dat je meer dan een kaart met legertjes er op te zien krijgt.