Onbekende first party-titel voor de Xbox 360 gecancelled door Microsoft?

Shane Bettenhausen, redacteur bij het grote Amerikaanse gamesmagazine Electronic Gaming Monthly, heeft de geruchtenmolen op gang gebracht. In de wekelijkse podcast van de website 1UP doet hij namelijk de uitspraak dat Microsoft een grote first party-titel voor de Xbox 360 heeft gecancelled.

Als we een blik op de releaselijst werpen, zien we dat Microsoft volgend jaar met titels als Halo Wars, Fable 2, Too Human, Alan Wake, Banjo Kazooie 3 en Gears of War 2 zou moeten komen. Remedy, ontwikkelaar van Alan Wake, en Lionhead Studios van Fable 2, hebben al bevestigd dat het niet om hun games gaat. Halo Wars en Gears of War 2 lijken, gezien de grootte van de games, een onwaarschijnlijke kandidaat, waardoor Too Human en Banjo Kazooie 3 overblijven.

Too Human moet in februari 2008 al verschijnen, maar de game zou al ruim over zijn budget heen zijn en verwikkeld in een rechtszaak met Epic Games, waardoor deze game wellicht niet meer uit gaat komen. Van Banjo Kazooie 3 hebben we sinds de aankondiging op de X06, inmiddels meer dan een jaar geleden, niks meer gehoord, waardoor dit wellicht de waarschijnlijkste kandidaat is. Als het gerucht al waar is, komt Microsoft ergens volgende week met precieze details.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  o o o wat kan het zijn ๐Ÿ˜†

 2.   
  Mick.W's avatar

  Dat spel banja kazooi 3 heb ik nog weinig van gehoord, maar ik weet nog wel dat er heel veel problemen rondom too human waren (slechte engine, veel bugs). Ik denk dat het Too Human is

 3.   
  lilfvd's avatar

  ik hoop niet dat het banjo 3 is

 4.   
  Fawaka-W's avatar

  Ik denk Banjo. omdat ze er achter zijn gekomen dat ze toch Nintendo nodig hebben bij het maken van dat spel :p

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  lilfvd schreef, "ik hoop niet dat het banjo 3 is"

  Hoeze slecht game dan ( ik weet niks van dat spel ) ๐Ÿ˜ณ

 6.   
  Aquila's avatar

  Wat is Banjo? ๐Ÿ˜›

 7.   
  Fawaka-W's avatar

  schaam je…. een van de beste games op de N64 gemaakt door Rare in samenwerking met Nintendo.