De buitenaardse strijd barst los in exclusieve trailer Mass Effect

Mass Effect is inmiddels klaar voor productie en veel gamers zitten te popelen om aan BioWare’s avontuur te beginnen. De game moet allerlei nieuwe technische snufjes bevatten, waardoor de game als echt next-gen aan moet voelen. Nu de release van deze game steeds dichterbij komt krijgen we ook steeds meer nieuwe beelden te zien en vandaag is de beurt aan een exclusieve trailer.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  Ziet er wel uber uit. ๐Ÿ™‚

 2.   
  matthijs 2088's avatar

  gamer07nl schreef, "Ziet er wel uber uit. ๐Ÿ™‚ "

  inderdaad, uber vet ๐Ÿ˜†

 3.   
  cpt of war's avatar

  nouw gaat wel is een beetje afgekeken game maar voor de rest ziet het er grafisch wel goed uit
  maar dat is ook het eenigste

 4.   
  gappower's avatar

  Ziet er knap uit.

 5.   
  SjaakSnel's avatar

  Cooole game, hebben, hebben hebben ๐Ÿ˜€

 6.   
  Neolite's avatar

  cpt of war schreef, "nouw gaat wel is een beetje afgekeken game maar voor de rest ziet het er grafisch wel goed uit
  maar dat is ook het eenigste"

  ooit KOTOR gespeeld, de verwachtingen zijn hier best hoog van hoor ๐Ÿ‘ฟ

 7.   
  Darkknight's avatar

  die graphics alleen al ๐Ÿ˜ฎ