250,000 exemplaren van Super Mario Galaxy verkocht in Japan

Super Mario Galaxy is niet alleen goed ontvangen door critici, het Japanse publiek is deze titel massaal gaan kopen in de eerste waak na zijn release. 250,000 exemplaren van de nieuwe Mario schoten over de toonbank. Daarmee staat Mario op nummer 1 in de top 10 best verkochte games in Japan van deze week. Hij verkocht 3 keer zoveel als de nummer 2, Ace Combat 6 voor de Xbox 360, en zelfs meer dan de rest van de top 10 bij elkaar opgeteld.

Super Mario Galaxy speelt zich, vrij logisch, af buiten onze aardkloot. In de game ga je met Mario door een soort melkweg met planeten waarop je diverse tegenstanders tegen komt. De roze Princes Peach is ontvoert en onze besnorde loodgieter gaat daar een stokje voor steken. De game maakt volledig gebruik van de Wii controller. Zo zullen er bijvoorbeeld voorwerpen verplaatst moeten worden met handige bewegingen. Door een gebrek aan zwaartekracht kan Mario behoorlijke sprongen maken. Daarnaast heeft hij nieuwe acties die worden uitgevoerd door de Wii-controller bijvoorbeeld te richten of te schudden.

 1.   
  Neolite's avatar

  wat wil je dan ook, japaners kopen alles waar mario iets mee te maken heeft. 😆

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  maar deze is ook echt goed.
  een 9.7 volgens IGN

 3.   
  Uchiha linkz's avatar

  Voor zo ver ik weet is deze game één van beste game die op de wii is gemaakt.Qua gameplay en gfx zelfs en het verhaal is uitstekend,plus zo als iemand al zei:een eindeloos groot universum waar je je nooit kan vervelen 😀

 4.   
  BKiller's avatar

  linkz schreef, "Voor zo ver ik weet is deze game één van beste game die op de wii is gemaakt.Qua gameplay en gfx zelfs en het verhaal is uitstekend,plus zo als iemand al zei:een eindeloos groot universum waar je je nooit kan vervelen 😀 "

  Heb jij hem?

 5.   
  Odys's avatar

  BKiller schreef, "

  ”linkz” schreef, "Voor zo ver ik weet is deze game één van beste game die op de wii is gemaakt.Qua gameplay en gfx zelfs en het verhaal is uitstekend,plus zo als iemand al zei:een eindeloos groot universum waar je je nooit kan vervelen 😀 "

  Heb jij hem?"

  ik zou zeggen: zoek op google op ‘Super Mario Galaxy review’ en kijk naar de cijfers. Dat zegt genoeg hoop ik 😉