Gamersnet.nl

Microsoft verhelpt ‘klein probleem’ met PC-versie Gears of War

Gears of War was voor de Xbox 360 al een enorm succes en na lang wachten is spoedig ook de PC aan de beurt. In Amerika is de PC-versie inmiddels verschenen, maar al snel bleek er een klein probleem te zijn met een Games for Windows – Live patch. Deze moet gedownload worden als je het spel voor de eerste keer gaat spelen.

Om de patch te voltooien moet het spel opnieuw opgestart worden, maar in plaats van automatisch af te sluiten kom je weer in het hoofdmenu terecht. Microsoft heeft laten weten dat er twee opties zijn: de meest voor de hand liggende is om gewoon zelf het spel af te sluiten en opnieuw op te starten, zodra je weer terug bent in het hoofdmenu na het downloaden van de patch. Dit kan geheel veilig gebeuren, aangezien je dan niet meer de melding “Don’t shut down your PC while the update is being downloaded” in beeld ziet.

Een tweede optie is het handmatig installeren van de patch. Mocht dit je handig lijken, dan kun je de patch hier vinden om deze te installeren zodra je Gears of War gaat spelen.

In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking is heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, maken Gears of War tot een echte killergame.

Wil je meer weten over Gears of War? Lees dan eens onze Xbox 360-review.

Gears of War is inmiddels uitgekomen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt op 9 november.