Trailer van Mass Effect knalt de boel lekker overhoop

Mass Effect is inmiddels klaar voor productie, en veel gamers zitten te popelen om aan BioWare’s avontuur te beginnen. De game moet allerlei nieuwe technische snufjes bevatten, waardoor de game als echt next-gen aan moet voelen. Vandaag hebben we een nieuwe trailer

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  Neolite's avatar

  ik kan niet wachten om mass effect in mijn 360 te doen 8)

 2.   
  gamer07nl's avatar

  hij tript een beetje. weet niet of dat aan filmpie ligt of dat het de 360 is.

 3.   
  mrxthereal's avatar

  Dit is echt te vet en ik baal dan ook enorm dat deze gigantische en gigantisch vette game niet op de PC komt ๐Ÿ˜ฅ Maar aan de andere kant heb ik ook zelf de keuze gemaakt om een nieuwe PC te kopen i.p.v. een Xbox 360 en gezien de komende line-up ben ik daar eigenlijk dan toch wel blij mee.

 4.   
  dr-salvador's avatar

  door mass effect twijfel ik om een 360 of ps3 te kopen.
  het is niet kiezen tuseen sony of microsoft het is kiezen mass effect of metal gear solid 4

 5.   
  Gamer_Unlimited's avatar

  Graphics zijn gruwelijk, helemaal top deze game

 6.   
  mrxthereal's avatar

  dr-salvador schreef, "door mass effect twijfel ik om een 360 of ps3 te kopen.
  het is niet kiezen tuseen sony of microsoft het is kiezen mass effect of metal gear solid 4"

  Ik denk dat Metal Gear Solid best tegen gaat vallen en die komt ook nog eens een stuk later, de Xbox 360 heeft allemaal topgames naast mass effect dus als ik jouw was zou ik gewoon voor de 360 gaan. Maar dat is mijn mening, je moet het zelf maar kiezen ^^. Ow en nou niet allemaal gaan flamen Sony-fanboys want ik ben een GEEN xbox360 fanboy ik heb de games het liefst op mijn good-(not so)old-gamingpc.

 7.   
  Neolite's avatar

  dr-salvador schreef, "door mass effect twijfel ik om een 360 of ps3 te kopen.
  het is niet kiezen tuseen sony of microsoft het is kiezen mass effect of metal gear solid 4"

  mass effect kom binnenkort, en voor MGS4 moet je nog lang wachten. en het zijn twee totaal verschillende games. ๐Ÿ˜‰

 8.   
  touchdown's avatar

  dr-salvador schreef, "door mass effect twijfel ik om een 360 of ps3 te kopen.
  het is niet kiezen tuseen sony of microsoft het is kiezen mass effect of metal gear solid 4"

  tsja dat is moeilijk ik heb zelf een 360 en ik ben blij dat ik toch voor de 360 heb gekozen want er komen gewoon zo’n vette spellen op die voor de ps3 er niet zijn zoals Gears of War, Halo, Guitar Hero III, Forza 2 en noem maar op en nu ook nog eens Mass Effect. Ik zou voor de 360 want de ps3 zelf heeft ook nog niet zo’n goeie ps3 only games die de 360 wel heeft, MAAR DIT IS MIJN MENING ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰

 9.   
  )GN(-Erik's avatar

  waar doet me dit een beetje aan denken ๐Ÿ˜• OOH JAAH!! Gears of War ๐Ÿ™„

 10.   
  Tollos's avatar

  zier er goed uit ๐Ÿ™‚ jammer dat hij niet voor pc uitkomt