Mass Effect dialoog systeem in EA games

Als je aan Mass Effect denkt denk je waarschijnlijk ook aan de nieuwe technologie die geïmplementeerd wordt om gesprekken met NPC’s net echt te maken. Bioware, de ontwikkelaar van Mass Effect, is net gekocht door EA en EA ziet de mogelijkheden om die technologie te gebruiken in andere games die door EA uitgegeven worden. Dit is deel van een breder idee om slimme technologie die universeel toepasbaar is, zoals een systeem voor realistische animaties voor mensen, in meer EA games te gebruiken.

Bij welke EA franchise zou de Mass Effect technologie goed passen? Spelers interviewen in Fifa? Realistische sims in The Sims?

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

  1.   
    Gold_Thunder's avatar

    Omg ik snap echt niet dat EA bioware heeft overgekocht. Bioware is een van de beste game bedrijven en nu worden ze verkracht door EA met hun landradige, eentonige en saaie reeksen puur om cash te innen.