Harmonix heeft grote ambities voor volgende muzikale game

Terwijl het merendeel van Harmonix momenteel Rock Band aan het afmaken is, werken de anderen al aan een nieuwe game! Dit naamloze project is vandaag semi-officieel aangekondigd, doordat een toespraak van de lead-designer van dit project, Chris Foster, is verschenen op het schema van de Game Developers Conference 2008.

In het schema staat een korte vermelding van de inhoud van Foster’s keynote: hij gaat vertellen hoe Harmonix verder wil gaan dan het bekende ‘raak-de-noot-op-het-juiste-moment’-concept en hoe ze een systeem om “algorithmically generated” muziek te maken aan het ontwikkelen zijn. Dat betekent dus niet vooraf ingespeelde muziek, maar elke keer unieke tracks die zich aan kunnen passen aan de speler.

Daarnaast meldt het schema dat het project geen gebruik zal gaan maken van bijgeleverde hardware. Geen plastic draaitafels en keyboards dus, maar wat spelers dan wel gaan gebruiken om virtueel muziek te maken is nog onduidelijk.

De Game Developers Conference 2008 zal van 18 tot en met 22 februari gehouden worden in San Francisco. Verwacht rond die dagen meer informatie over dit nieuwe project.

 1.   
  bubelss's avatar

  muzikale game …. ??? WHY !! denk nou niet dat mensen daar op zitten te wachten maja mischien ook wel 😛

 2.   
  Neolite's avatar

  bubelss schreef, "muzikale game …. ??? WHY !! denk nou niet dat mensen daar op zitten te wachten maja mischien ook wel :P"

  je wil niet weten hoeveel mensen guitar hero hebben, ( ik heb m zelf niet, maar ik heb zelf een echte) 8)