President Naught Dog: Uncharted moet wel een vervolg krijgen

Gezien het feit dat de game al een subtitel heeft, is het geen grote verrassing dat ontwikkelaar Naughty Dog van plan is om meer adventure-games te maken na Uncharted: Drake’s Fortune. Om aan alle twijfel een einde te maken heeft de co-president van Naughty Dog, Christophe Balestra, dit nogmaals verwoord:

    “Crash was a franchise, Jak & Daxter was a franchise and yes of course Uncharted will be a franchise. It takes a lot of effort to create a universe like Uncharted and there is so much more we want to do. It would be a waste if we didn’t have a sequel to make it even better than the first one.”

Er is dus nog genoeg mogelijk met de wereld van Uncharted en mogelijke verhaallijnen, maar ook over de technische kant van het verhaal is men zeer tevreden. Volgens Balestra gebruikt het nu al beeldschone Drake’s Fortune slechts dertig procent van de kracht van de Cell, waardoor een vervolg nog mooier moet worden:

    “We already have very sophisticated technology and we’ll push to the next level for our next game. I think the PS3 is the machine of the future, the transition might not be super easy but Sony knows and is helping third-party developers.”

In Uncharted: Drake’s Fortune speel je de rol van Nathan Drake. Nathan denkt dat hij een afstammeling is van de grote avonturier Sir Francis Drake en hij gelooft dat Sir Francis vroeger ergens een grote schat heeft verborgen. Dit alles leidt tot een ongekend avontuur op een eiland in de Stille Oceaan. Binnen de kortste keren wordt Nathan achterna gezeten door huurlingen en moet hij met veel minder man- en vuurkracht zien te overleven en ook nog de geheimen van het eiland en zijn mogelijke voorouder proberen te ontrafelen.

Prachtige graphics, een zeer gedetailleerde spelwereld zonder laadtijden en veel sensatie vormen de basis voor een unieke ervaring. Uncharted: Drake’s Fortune kan dan ook gezien worden als een combinatie van Prince of Persia, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean en eigenlijk vrijwel alle andere games die vol spanning en avontuur zitten.

Uncharted: Drake’s Fortune zal op 7 december verschijnen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Tazama's avatar

    volgens mij gebruiken ze nog minder dan 30% hoor, weten zij veel ze kennen dat ding net wacht maar!! We zullen het zien, misschien nog niet in 2008 maar zeker in 2009, dat games er op de ps3 gewoon het beste uit gaan zien en dit zijn niet mijn woorden he 😉