Gamersnet.nl

Dertien miljoen Wii’s, drieenvijftig miljoen Nintendo DS’en verkocht

Nintendo heeft weer een boekje open gedaan wat betreft soft- en hardwareverkopen voor haar twee gamesplatformen, de Nintendo Wii en de Nintendo DS.

De Nintendo DS is de absolute heerser op de handheldmarkt. Tot nu toe zijn er wereldwijd maarliefst 53.64 miljoen spelcomputertjes van verkocht, waarvan 13.35 miljoen in de laatste zes maanden. De verkoop stagneert dus geenszins. In totaal zijn er in Europa al bijna achttien miljoen Nintendo DS’en verkocht. Op softwaregebied zijn er al 259.48 miljoen spelletjes verkocht voor de handheld. Europeanen besteden hier het meeste geld aan games, wij kochten de afgelopen zes maanden met z’n allen maarliefst eenendertig miljoen spelletjes. Onbetwiste koplopers zijn Pokemon Diamond & Pearl met 12.17 miljoen verkochte games, en de Brain Training serie, die samen 17.19 miljoen keer over de toonbank gingen.

Ook de Wii gaat het voor de wind. Nintendo’s goedkope next-gen console is al 13.17 miljoen keer verkocht, waarvan 7.33 miljoen in de laatste zes maanden en tot nu toe al vier miljoen in Europa alleen. 65.81 miljoen Wii-spellen zijn er al verkocht, waarvan twaalf miljoen in Europa in de laatste zes maanden. In dit bericht wordt specifieker ingegaan op de verkopen van spellen voor de Nintendo Wii.