Geef je vrienden oude spellen cadeau via het Wii winkelkanaal

Nintendo heeft aangekondigd dat Wii-bezitters binnenkort spellen kunnen kopen via het winkelkanaal van de console, om deze vervolgens cadeau te doen aan hun vrienden, doormiddel van een nieuwe ‘gift’-mogelijkheid.

Het vernieuwde winkelkanaal laat je spellen kopen, zoals een Virtual Console-game of een WiiWare-game, om deze vervolgens cadeau te ‘geven’. Wanneer de gelukkige inlogt zal hij het cadeau kunnen accepteren of weigeren, waarna het spel naar zijn Wii zal worden gedownload. Uiteraard gaat dit niet ten koste van zijn Wii Points, maar van degene van wie het cadeau afkomstig is. Met deze feature wil Nintendo de Wii-bezitters die nog geen kennis of ervaring hebben met dit winkelfenomeen op de Wii, enthousiast maken en aansporen zelf ook games te gaan kopen.

  “We think this will be a breakthrough in encouraging customers to spread news of fun games other than by word of mouth.”

Vanaf wanneer deze service gebruikt kan gaan worden, is nog onbekend.

 1.   
  Rideo Mortem's avatar

  vegelijkbaar met steam, daar kun je een game dubbel kopen en de tweede licentie aan iemand kado doen, erg handig toen ik hl2 en e1 al had en toch de orange box wilde, kocht mn broer fijn hl2 en e1 van me over ^^

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  is opzich wel vet ja.. maar k kan niet ff snel iemand bedenken die wij een gratis game zal sturen :p

 3.   
  slceel's avatar

  Wel **** als je iemand een kado doet en diegene wijgert… heb je mooi je Wii-points verspild.
  Of zouden die Wii-points pas weggaan als er geaccepteert wordt?

 4.   
  Kenneloth's avatar

  Nintendo doet ook alles om het de mensen allemaal lekker uitgebreid te maken. 😛