Gamersnet.nl

Volledige tracklist Rock Band bekend gemaakt

Al vele maanden houden Harmonix, MTV en Electronic Arts ons bezig met kleine stukjes van de Rock Band tracklist. Nu is het moment dan eindelijk aangebroken dat de volledige lijst met nummers is vrijgegeven.

Hieronder vind je een compleet overzicht van de tracklist, waarbij we niet moeten vergeten dat we wekelijks nieuwe dowloadbare songs kunnen verwelkomen na de release van Rock Band. Verwacht onder meer het album “Who’s Next” van The Who, “One” van Metallica en achttien nummers van The Grateful Dead.


Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de Xbox 360, PS2 en PS3. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game speelt net als Guitar Hero: je moet noten op de maat spelen. De game kan worden gespeeld met vier personen, waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band zal begin 2008 uitgebracht worden voor de PlayStation 3, PlayStation 2 en Xbox 360.