Gamersnet.nl

Sony verkoopt ruim 120 miljoen PS2’s

Terwijl we een tijdje al niks meer horen van de PlayStation 2 en het nieuws rond Sony’s nextgen console zich steeds meer opbouwt, kwam Sony vandaag terug op de ‘goede oude’ PS2. Sony meldt namelijk nu in totaal een ruime 120 miljoen (dat zijn zeven nullen!) PS2’s verkocht te hebben. En dat is op zijn minst een applausje waard.

Zeven jaar geleden begon de verkoop van Sony’s bestseller in Noord Amerika. Met enkel tegenstand van de lichtelijk geflopte Sega Dreamcast, zag Sony het wel zitten. Niet veel later reageerde Nintendo met de GameCube en nog een ietsiepietsie later liet ook Microsofts Xbox zijn gezicht zien.

Alledrie de consoles hadden zo hun charmes en hun exclusieve games. Maar uiteindelijk kon er maar eentje winnen, en dat is dus nu overduidelijk: Sony’s PlayStation 2. Terwijl je oude Xbox of GameCube waarschijnlijk stof staat te happen, kachelt de verkoop van de PS2 lekker verder. In veel landen, waaronder de Benelux, is de spelcomputer, mede door de goedkope prijs en de mening van de consument dat het geen antiek ding is, nog steeds de bestverkopende console.