Gran Turismo 5 sluit grote deal met Top Gear

Het kan niet op voor de autofanaten in Gran Turismo 5. Na eerdere berichten is het dan officieel: Top Gear zal een grote invloed hebben in GT5. Zo zul je via GT TV zo’n veertig afleveringen van het populaire Britse autoprogramma kunnen bekijken, dat gehost wordt door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James ‘Captain Slow’ May.

Maar er is meer nieuws onder de zon: het befaamde testcircuit uit Top Gear zal ook te berijden zijn, waardoor je je eigen Stig kunt zijn. De BBC moest toestemming geven voor de rechten, maar het is dan eindelijk rond. Kazunori Yamauchi, hoofd ontwikkeling bij Polyphony wilde hierover kwijt: “We’re sure that players will be as thrilled as we are when they get the chance to put their own driving skills to the test on the Top Gear Test Track in GT5, as well as enjoying classic episodes of Top Gear via GT TV”. Naast goed nieuws is er ook vaak slecht nieuws, al was dat eigenlijk wel bekend: het ziet er naar uit dat Gran Turismo 5 pas ver in 2008 Europa zal aandoen. Voorlopig staat de game in Japan voor juli 2008 gepland, waardoor wij waarschijnlijk op Kerst 2008 moeten rekenen.


Jeremy was ook blij met het nieuws

Gisteren nog kwam de website van GT5 Prologue online, het spel dat een voorsproefje moet gaan zijn van het uiteindelijke Gran Turismo 5.

  1.   
    ps3 gek's avatar

    wow fantastisch! ๐Ÿ˜ฎ Ik vond het testcircuit in topgear altijd al supervet, in gt 4 was er alleen het driving park, maar die was te klein om op rond te driften. De GT5 site is super vet, bekijk de screenshots van 20 september 2007 maar eens. Die geven een beetje een preview op de prologue, echt vet!:P:P ๐Ÿ™„

  2.   
    truthteller's avatar

    okee mensen leuk geweest nu, weer over gt5 pls.

  3.   
    GraveDevil's avatar

    Hoe kun je de ps3 nou afkraken zonder hem te hebbe? BTW: ik vind dat je wel heel erg veel post in een wel heel erg kleine tijd, en als je dan ziet wat je post.. 90% andere consoles afkraken en de xbox het beste vinden wat natuurlijk helemaal niet zo is. ps3 en xbox zijn gwoon evengoed, klaar discussie gesloten ๐Ÿ˜‰ wat wordik moe van dat fanoby gebeure..

  4.   
    Tommy6769's avatar

    zeer interessant aangezien ik een enorme fan ben van top gear, helaas heb ik de xdoos en zal ik deze dus niet zelf kunnen hebben.. jammer maar waar ๐Ÿ˜ฅ

    Offtopic: kappen met dat gezeik, zorgt toch alleen voor meer bans…

  5.   
    Viperations's avatar

    Jongens, hou het een beetje gezellig astublieft. Er zijn genoeg sites waar je kunt flamen, liever niet hier.

    Zowel de PS3 als de Xbox 360 (en Wii natuurlijk) zijn consoles die ieder hun eigen publiek trekken, respecteer elkaar daarin.

  6.   
    LXZ-76's avatar

    Top Gear is cool. en GT is cool. Mss word mijn volgende console een ps4 als ik zo naar de franchises kijk die de PS heeft.

  7.   
    truthteller's avatar

    truthteller schreef, "okee mensen leuk geweest nu, weer over gt5 pls."

    Dit zei ik al anders gaan er waarschuwingen vallen.

  8.   
    Rhemme's avatar

    Het een en ander ge-edit, gaan we het nu netjes houden mensen?

  9.   
    ps3 gek's avatar

    Rhemme schreef, "Het een en ander ge-edit, gaan we het nu netjes houden mensen?"

    Bedankt:P weer een fanboy minder. ๐Ÿ™„
    Je moet die screenshots van 20 september echt eens bekijken:P:D echt mooi!

  10.   
    Scuderia's avatar

    GAAF! Top Gear pwnd hard, en Gran Turismo Pwnd harder dan elke race game die er is. altans in mijn ogen.
    Tegen de tijd dat deze game uitkomt heb ik al lekker een ps3 op me kamertje staan kan niet wachten!

  11.   
    Jarek's avatar

    echt cool

  12.   
    bubelss's avatar

    zeker de moeite waard ๐Ÿ™‚

  13.   
    gijsjoh's avatar

    wa.komt gt 5 nuu uit want ik wagt al te lang maar zo ik hoor is het een vet strakke game of nie jazekersssssssss :roll ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ : ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰