Mass Effect klaar voor productie

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de game Mass Effect klaar is voor productie en dus de gouden status heeft bereikt. Mass Effect zal dus volgens plan op 23 november uitkomen voor de Xbox 360. Naast de standaard versie zal er ook een Limited Edition van de game verschijnen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  eeej die lichaamstaal lijkt me vet zo je middelvinger opsteken gelijk 10 messen in je rug hangen. ๐Ÿ˜†

 2.   
  markos_89's avatar

  Het lijkt me egt wel een vette game zkr met dat lichaamstaal hahaha:P doe je iets verkeerds mag je weg gaan rennen 8)

 3.   
  Niekolaas's avatar

  hahahah vet ๐Ÿ˜† zou er ook nog een pc versie van komen? ๐Ÿ™„

 4.   
  gappower's avatar

  Symptom schreef, "hahahah vet ๐Ÿ˜† zou er ook nog een pc versie van komen? ๐Ÿ™„ "

  ik hoop van wel!! ๐Ÿ™„

 5.   
  bubelss's avatar

  coewl ๐Ÿ˜†