Aanschouw de prachtig uitgestrekte wereld van Far Cry 2

Een presentatie van Far Cry 2 is achter gesloten deuren naar buiten gebracht en brengt ons nieuwe beelden en details van Ubisoft’s aankomende shooter. Onderstaande beelden zijn niet met de meest hoogstaande camera opgenomen, maar het geeft desalniettemin een goede indicatie van de interactie van de omgevingen, waar de presentatie op gefocust is. Realistische effecten zijn weelderig aanwezig, zoals het moment waar de flora braaf gehoorzaamt aan de wetten van de fysica wanneer er een heuse storm over komt overwaaien. Ook is te zien hoe de omgevingen realistisch reageren op projectielen en explosies, hoe grondvoertuigen het hoge gras doen neerbuigen en zodoende een spoor achterlaten en de pracht en praal van de indrukwekkende dag/nacht-cyclus.

Details over de AI zijn ook aanwezig. Je kan een van de tien speelbare personages kiezen, waarna de overblijvende negen personages als NPC huurlingen worden opgesteld. Met deze NPCs kan je dan een bondgenootschap aangaan, zodat je op het strijdveld nog op enige steun kan rekenen. De huurlingen kunnen je bijvoorbeeld genezen wanneer je zwaargewond bent. In het heetst van de strijd kunnen ze je wegslepen, terwijl ze tegelijkertijd de vijand bestoken om zichzelf te verdedigen.

Far Cry ligt op de werkbank bij Ubisoft Montreal, de mensen die momenteel ook werken aan Assassin’s Creed. Een PC-versie is in elk geval aangekondigd, al lijken een Xbox 360- en PlayStation 3-versie ook zeker tot de mogelijkheden te behoren. De game staat momenteel gepland voor de lente van 2008.

Voor de duidelijkheid: ontwikkelaar Crytek heeft niets met dit vervolg te maken (ze zijn immers druk genoeg met hun nieuwe pareltje Crysis), want de rechten op de Far Cry-franchise liggen bij Ubisoft. Verder heeft Ubisoft bekend gemaakt dat de game zich bevindt in Afrika en dat er een burgeroorlog heerst waarin je als speler met verschillende personages moet deelnemen.

Far Cry 2 staat gepland voor het tweede kwartaal van 2008.

  1.   
    Chielh's avatar

    Weer een pareltje van een shooter…

  2.   
    Alias's avatar

    ziet er mooi uit 🙂 ook mooi dat ze op veel details letten van de omgeving en het reageren op acties die jij of een ander maakt 8)

  3.   
    blackzion's avatar

    had de far cry 1 en nu nog een far cry 2 ik wil hem zowiso

  4.   
    NL Godfather's avatar

    deze game word echt zo mooi 😀

  5.   
    patrick1991's avatar

    zo he dat zit er weer lkkr gruwelijk uit kom maar op met dit spel:P maar eerst ff hdtvtje een keer aanschaffen

  6.   
    BartG's avatar

    G E W E L D I G ! ! 😀

  7.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    coool 😀

  8.   
    Scuderia's avatar

    Kan niet wachten! Ubisoft maakt er weer een potje van 🙂 !! Tot de tijd dat ik deze nog niet kan spelen ga ik farcry 1 maar weer eens spelen!

  9.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Far cry 2 word denk ik veel moeilijker spel dan crysis. Want je hebt geen pak aan je moet zelf voor heal zorgen je zelf zeg maar genezen door kogels uit je lichaam te trekkenm, dat maakt far cry 2 toch heel erg realistischer.