ET: Quake Wars Linux-client vrijgegeven

De onlangs aangekondigde Linux-client voor Enemy Territory: Quake Wars is vrijgegeven aan het publiek. Je downloadt het pakket hier. Naast de client heb je uiteraard ook de DVD van de volledige game nodig om te kunnen spelen.

Een Linux-demo van de game is ook beschikbaar.

Als opvolger van het legendarische Quake II heeft Enemy Territory: Quake Wars de zware taak om de ultieme online team en objective-based multiplayer shooter te worden. Het verhaal speelt zich af in het epische Quake-universum en we tellen het jaar 2065. De geallieerde troepen van de Global Defense Force (GDF) zijn in een hevige strijd verwikkeld met de barbaarse en technologisch geavanceerde Strogg, die strijden om het lot van de Aarde. Als speler heb je keuze om als mens of als Strogg te spelen in een van de vijf unieke character classes. Voorzien van een arsenaal aan wapens, voertuigen en krijgsmachten, stort je jezelf in een actievolle test van skills en tactisch teamwork met diverse combat objectives. Je character zal zich kunnen verbeteren, goed teamwork levert je beloningen op en daarnaast zullen missies en doelstellingen er voor zorgen dat nieuwe spelers hun eigen stempel kunnen drukken op deze extreme oorlog.

De Windowsversie van de game is enkele weken geleden al verschenen.

  1.   
    Koekievreter's avatar

    is linux niet oud? 😕

  2.   
    blackzion's avatar

    ja maar vele gamers hebben dat nog denk ik en vind dat wel goed dat ze daarvoor een linux-client maken
    good job

  3.   
    Deadstriker's avatar

    Mooi voor gamers met een linux systeem!, 🙂

  4.   
    mrxthereal's avatar

    uhm.. dit nieuwtje staat onder het platform ”ds” 😛

  5.   
    Sacul's avatar

    Linux oud?! Er zijn allerlei verschillende Linux distributies hoor. En gamers zullen niet veel Linux gebruiken, omdat er maar heel weinig games voor zijn. Of je moet met Wine werken. Of een dualboot 🙂

    @ GN, volgens mij staat er een verkeerd icoontje voor het bericht 😉

  6.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    het klinkt wel vet.

  7.   
    NL Godfather's avatar

    ik heb geen linux maar wel mooi voor de gamers met linux 😉

  8.   
    bubelss's avatar

    geweldig anno 1900 linux :P:D