Gamersnet.nl

Laat Microsoft de Piñata’s stikken?

Niet lang geleden veroverde developer Rare menig kinderhart met de hitgame Viva Piñata. Het lokken van schattige Piñatas naar je tuin en ze onderhouden was een succesformule voor Rare en het vervolg arriveert tijdens de kerstdagen. Echter meldde gamedeveloper James Thomas laatst wel iets erg teleurstellend: Microsoft zou naar zijn zeggen te weinig geld in de Piñatafranchise steken.

Gamasutra hield een interview met James Thomas, waarin hij openlijk verklaarde dat hij Microsoft te weinig geld in Rare’s Piñata’s vond geven. Natuurlijk spreekt men hier niet van het ergste geval, Rare gaat gewoon rustig verder met de vrolijke serie games, daarover hoeven we ons geen zorgen te maken. Thomas vond het echter wel erg teleurstellend, het grootste deel van het geld ging naar Epic, voor de bekostiging van Gears of War. De Gears of War serie ‘zou toch al records breken’ volgens Thomas en dus leek het hem beter om meer geld te steken in Rare. Zoals het er nu uitziet, lijkt Microsoft niet op of om te kijken van deze Rare situatie.

Later dit jaar verschijnt Viva Piñata: Party Animals. Maar voor het zover is, lees je meer over Piñata’s in de review van Viva Piñata.