Het betere teamwork in nieuwe trailer Army of Two

Army of Two is misschien wel de meest besproken oorlogs-shooter van het moment. Zoals de titel al doet vermoeden is de game vooral gebaseerd op co-op en teamwork. In de nieuwe trailer die vandaag is verschenen is duidelijk te zien dat je met goed teamwork een heel eind kunt komen, al wordt ook duidelijk dat je met een hoop bruut geweld vaak ook al ver kunt komen.

Army of Two is een strategische actiegame en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, om het samenspel van twee personen. Dit kan natuurlijk in de coöperatieve modus, splitscreen of online, maar ook in je eentje. EA Montreal heeft namelijk heel veel tijd gestoken in de kunstmatige intelligentie van niet alleen de vijanden, maar ook je teamgenoot. Niet langer loopt hij door je vuurlijn, tegen obstakels aan of zonder dekking. Met de nieuwste generatie consoles en de techniek die daar achter schuilt, is het mogelijk om een natuurgetrouwe en onbeslissende AI te ontwikkelen voor een game.

Daarnaast zal de game ook veel speciaal ontwikkelde co-op elementen bevatten, waaronder de Aggro-meter. Deze meter lijkt op het ‘aggro’ principe uit MMO games, waarbij het van invloed is welke speler het meeste dood en verderf zaait, het vaakst schiet enzovoorts. De vijand zal dit herkennen en zich focussen op de speler die het grootste gevaar oplevert. Dit biedt de andere speler waarmee je samenspeelt echter de kans om te flankeren. En is de Aggro-meter helemaal vol? Dan kan je de Overkill-modus activeren, een tijdelijke boost waarbij je twee keer zoveel schade kunt aanrichten en over ongelimiteerde munitie beschikt. Hierdoor kan je het je teamgenoot makkelijker maken om stealth kills uit te voeren.

Army of Two zal vanaf 16 november in de schappen liggen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Wouter's avatar

  Volgens mij wordt dit echt een goede game. Orgineel, goed uitgewerkt, perfecte graphics, leuke co-op mode en ik hoop nog een leuke multiplayer. 8)

 2.   
  Chielh's avatar

  leuke co-op game, zeker online.

 3.   
  Tommy6769's avatar

  vind het wel stoer dat EA sinds kort bij elke nieuwe game een apart logo maakt..
  ontopic: beetje gejat van GoW als ik het zo zie, maar wordt wel de shit

 4.   
  SjaakSnel's avatar

  Die maskers van die gasten zijn vet stoer:P

 5.   
  JonsoN's avatar

  ligt het aan mij, of komen er meer leuke games uit voor de consoles dan voor de pc, , (tot nu toe) 😛

 6.   
  Neolite's avatar

  alles wat die gasten dragen gebruiken ze in het echt ook, dus ook die maskers. EA heeft zelfs een echte PMC( private millitary contracter) er om adviezen enzo gevraagt 8)

 7.   
  GraveDevil's avatar

  JonsoN schreef, "ligt het aan mij, of komen er meer leuke games uit voor de consoles dan voor de pc, , (tot nu toe) 😛 "

  Dat ligt volgens mij niet aan jou. De enige goede titels die in november uitkwamen waren Assasin’s Creed, Brother’s in Arms: Hell’s Highway en Crysis, waarvan alleen Crysis nog in november uitkomt. Maar tog liever een pc die de games op low draait, dan een console waarmee ik het op high kan spelen. Een console is nisk voor mij 😛

 8.   
  Nielskuhhveki's avatar

  EA verbaast me tog wel mooie game, beetje veel bloed How cares ?
  Mooie achtergrond muziek weer net als airborn en weer een ander tekentje zeker vet EA 😆

 9.   
  patrick123's avatar

  enoeg redenen om hem te kopen dus !
  😉