BioWare: geen plannen voor een PS3-versie van Mass Effect

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat Electronic Arts straks de touwtjes in handen krijgt bij onder andere BioWare, dankzij de overname van de VG Holding Corporation, en dat bracht toch wel enige speculatie teweeg.

Snelle denkers legden al snel de link tussen Mass Effect, de huidige uitgever Microsoft en de toekomste uitgever Electronic Arts. Logischerwijs zal Mass Effect straks nog steeds Xbox 360-exclusive zijn onder Microsoft, maar is men bij EA niet altijd al fan geweest van multiplatform games? BioWare heeft echter laten weten dat er absoluut geen plannen zijn voor een eventuele PlayStation 3-versie van Mass Effect, ook niet met EA aan het roer vanaf 1 januari.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  Tommy6769's avatar

  had sony toch maar moeten betalen.. al dat opkopen van exclusives door Microsoft blijkt toch een goede strategie te zijn.. volgende generatie (2-3 jaar van nu) krijgen ze waarschijnlijk een veel groter aandeel in de console markt

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  k denk toch echt dat EA het nu voor t zegge heeft… en niet de oud mass efffect bazen. mja we zullen zien. EA en exclusive bestaat niet :p

 3.   
  gamer07nl's avatar

  ”Tommy6769″ schreef, "had sony toch maar moeten betalen.. al dat opkopen van exclusives door Microsoft blijkt toch een goede strategie te zijn.. volgende generatie (2-3 jaar van nu) krijgen ze waarschijnlijk een veel groter aandeel in de console markt"

  Precies. Microsoft is nu redelijk nieuw en veel jappie’s willen er nog niet aan omdat ze weten wat een ps3 in huis heeft en een Xbox niet echt. Komt ook natuurlijk omdat jappen alles kopen wat ze zelf maken.Maar denk zeker de volgende generatie zal Xbox en ik denk Nintendo het erg goed doen en dat Sony een dipje krijgt 😆

 4.   
  Darkknight's avatar

  wieriemaster schreef, "k denk toch echt dat EA het nu voor t zegge heeft… en niet de oud mass efffect bazen. mja we zullen zien. EA en exclusive bestaat niet :p"

  eens moet de eerste keer zijn

 5.   
  SjaakSnel's avatar

  Darkknight schreef, "

  ”wieriemaster” schreef, "k denk toch echt dat EA het nu voor t zegge heeft… en niet de oud mass efffect bazen. mja we zullen zien. EA en exclusive bestaat niet :p"

  eens moet de eerste keer zijn"

  Microsoft heeft nog steeds de rechten van deel 1 in handen:P

 6.   
  Neolite's avatar

  wieriemaster schreef, "k denk toch echt dat EA het nu voor t zegge heeft… en niet de oud mass efffect bazen. mja we zullen zien. EA en exclusive bestaat niet :p"

  je vergeet dat tijdens de onderhandelingen mischien is afgesproken dat mass effect xbox 360 exclusief blijft 8)

 7.   
  Remmie!'s avatar

  wieriemaster schreef, "k denk toch echt dat EA het nu voor t zegge heeft… en niet de oud mass efffect bazen. mja we zullen zien. EA en exclusive bestaat niet :p"

  idd maar ik denk alsnog niet PS3… PC is al aangekondigd door BioWare 😀