Laatste downloadbare content Oblivion verschijnt maandag

Bethesda woordvoerder Pete Hines heeft vandaag bekend gemaakt dat de laatste downloadbare content van Oblivion aanstaande maandag uitgebracht wordt. Fighter’s Stronghold, zoals de content heet, geeft je een compleet eigen kasteel die je naar eigen wens kan inrichten, een geheime schatkamer, een wijnmaker die speciale potions kan brouwen, een vechttrainer die je in conditie houdt en zelfs de mogelijkheid om beeldhouwwerken van je indrukwekkendste kills te maken. De content voor de PC-versie is volgens Pete Hines volledig gratis voor de eerste week, maar of dit ook voor de Xbox 360-versie geldt is nog onduidelijk.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.

Oblivion biedt een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat. Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit is dus helemaal non-lineair.

The Elder Scrolls IV: Oblivion is begin 2006 al uitgebracht voor de PC en Xbox 360 en de PS3-versie verscheen dit jaar in april. Wanneer de game voor de PSP gaat verschijnen is nog onduidelijk.

  1.   
    wa@'s avatar

    ok strak.

  2.   
    MC TiM's avatar

    Als hij gratis voor de x360 komt, dowload ik hem zowiezo. Meteen weer een mooie gelegenheid om die achievements van The Shivering Isles allemaal te halen, want die heb ik wel, maar nauwelijks gespeeld.

  3.   
    Ariose's avatar

    Vet! Wel jammer dat het de laatste is 😥

  4.   
    Ruudjee's avatar

    Wowie, dat klinkt niet verkeerd!

  5.   
    Tommy6769's avatar

    die wil ik wel 😀

  6.   
    Oktpor's avatar

    Kan je die ook spelen als je alleen deel 1 hebt ?

  7.   
    BKiller's avatar

    leuk howr…

  8.   
    NLkevvNL's avatar

    hoe ken dat nou ik heb deze al op de 360