Pirates of the Burning Sea verschijnt 22 januari

MMORPG’s, we hebben ze tegenwoordig in vele soorten en maten. Vaak zijn het toch de magische en fantasy-achtige werelden die overheersen, maar de mensen van Flying Lab vonden het wel eens tijd worden om het piratenleven massaal online te gaan beleven. Dit zal straks kunnen met de game Pirates of the Burning Sea.

Ontwikkelaar Flying Lab laat vandaag weten dat de game volgend jaar op 22 januari uitgebracht zal worden. Er zal ook een pre-order van start gaan, waarmee je twee dagen eerder aan de game kunt beginnen. Daarnaast bevat het pre-order pakket exclusieve in-game wapens, een in-game papegaai en een soundtrack CD. Verdere details zijn vooralsnog niet bekend gemaakt…


Pirates of the Burning Sea is een massive multiplayer online RPG (MMORPG) dat zich afspeelt op de Caribbische eilanden in de 18e eeuw. Je speelt de rol van een doorgewinterde kapitein, in het bezit van een eigen schip en bemanning, terwijl je op zoek gaat naar roem en avontuur over de uitgestrekte wateren. In de game kan je geheel zelf bepalen hoe jouw carrière op zee zal verlopen door het aannemen van diverse opdrachten en zo een bepaalde reputatie op te bouwen.

Daarnaast zal de game zich gaan richten op user-created content, waarbij je zelf van alles kunt customizen en ontwikkelen, van wapens tot nieuwe textures en 3D-modellen. Aan jou de keus of je deze gratis of tegen betaling ter beschikking wilt stellen. Dankzij Valve’s Steam technologie zal het epische avontuur niet snel voorbij zijn, want er zullen regelmatig updates uitgebracht worden met nieuwe features. Durf jij de uitdaging van ouderwetse actie, handelen met andere vloten en bloeddorstige piraten aan?

Pirates of the Burning Sea verschijnt op 22 januari 2008 voor de PC.

 1.   
  pascalo's avatar

  ik volg dit spel al een tijdje maar het is wel jammer dat hij wat later uitkomt.
  maarja beter laat dan nooit.

 2.   
  Durex's avatar

  lol volgens mij stond dit spel ooit eens in mijn PC Gameplay van het jaar 2003. En dat het nu nog maar uitkomt? Moet wel een goed spel zijn. 🙂

 3.   
  JonsoN's avatar

  hmm lijkt me wel vet piraatje spelen:P

 4.   
  SjaakSnel's avatar

  Jammer dat je geen stad kan runnen:P