Gamersnet.nl

Exclusieve details L.A. Noire duiken op; game te zwaar voor de Xbox 360?

Eerder dit jaar meldde Take-Two al dat Rockstar’s L.A. Noire een PlayStation 3-exclusive zou worden. Aangezien de verwachtingen toen nog waren dat de game ook naar de Xbox 360 zou komen, was die onthulling toch wel een aardige verrassing. Uit een blogpost van een insider bij Team Bondi zal L.A. Noire niet voor de Xbox 360 verschijnen, omdat Microsoft’s console niet overweg kan met de enorme grootte van de game. Daarnaast had de poster nog enkele exclusieve details over de game…

L.A. Noire zal een free-roaming aangelegenheid worden, waarbij je in een historisch nauwkeurige weergave van Los Angeles speelt in het jaar 1947. Het oog voor detail bij Team Bondi gaat zelfs zo ver dat ze er voor zorgen dat alle in-game characters voorzien zijn van gepaste kleding uit die tijd. Verder zal de Amerikaanse Marine een sleutelrol gaan spelen in het verhaal van L.A. Noire en zal de game diverse side-missions krijgen, gebaseerd op echte cases uit 1947.

Het blijft wachten op het moment dat we meer informatie via de officiële route ontvangen, maar het lijkt er op dat we nu voor het eerst wat meer details te weten zijn gekomen…

L.A. Noire wordt een klassiek detectiveavontuur dat zich zal afspelen in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en je komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.

Ontwikkelaar Team Bondi heeft het Los Angeles uit de jaren ’40 zeer nauwkeurig nagebouwd voor deze game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. De game zal meerdere eindes kennen en de keuzes van de speler hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak.

L.A. Noire zal wellicht pas in 2009 verschijnen voor de PlayStation 3.