Sony zegt ‘ja’ tegen ingame reclame voor Home

PS3 Home is een game waarin PS3-bezitters zich rustig kunnen ontspannen met vrienden, een digitaal huisje kunnen bezoeken en rond kunnen hangen in een virtuele wereld. Het fenomeen wordt veel besproken en wordt als een next-gen variant van Second Life in de media geplaatst. In de ‘game’ draait het er theoretisch gezien om het echte leven na te kunnen bootsen op Playstation 3. Sony wil in Home echter wel iets toevoegen wat de gemiddelde gamer liever mijdt: reclame!

Al eerder kwamen er uit alle hoeken geruchten dat Sony zich zou verdiepen in ingame reclame en vandaag de dag heeft SCEA (Sony Computer Entertainment America) bekend gemaakt ook werkelijk ingame reclame toe te voegen aan het spel. Het zou het spel realistischer moeten maken en meer referentie geven naar de werkelijkheid. Waar de reclame precies komt te staan, is nog niet precies duidelijk. Hoofdman Sony van ingame reclame Darlene Kindler heeft wel bekend laten maken dat de reclame wordt geplaatst “where users would expect to see them in real life…”. Of dat een duidelijk antwoord op de vraag “Waar o waar?” is, blijkt hieruit nog niet erg duidelijk te zijn.

En, wat vinden wij ervan? Zal de reclame in Home werkelijk een reallife sfeer achterlaten, of is dat slechts een smoes om nog wat extra ping-ping toe te voegen aan Sony’s banksaldo?

 1.   
  ps3 gek's avatar

  Ik vind het niet erg, de reclame in bijv. racegames vind ik ook altijd wel realistisch zoals dunlop enzo. Ik vind het echt niet erg als er reclame platen aan de muren hangen in home. ๐Ÿ˜€ Als ze het maar niet zo gaan maken dat er in het cinema gedeelte commercials worden afgespeeld of in de hall of fame platen van de MC Donalds komen te hangen:P

 2.   
  nielz's avatar

  die reclame van cocacola-zero lijkt ook veel op GTA IV ๐Ÿ˜›

 3.   
  Tazama's avatar

  Ik zeg ook ja! als het me maar niet gaat hinderen, maar daar zorgen ze vast wel voor kben al hartsikke blij dat home gratis wordt dus dat moet dan ook gesponserd worden toch? ๐Ÿ˜ณ

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  ps3 gek schreef, "Ik vind het niet erg, de reclame in bijv. racegames vind ik ook altijd wel realistisch zoals dunlop enzo. Ik vind het echt niet erg als er reclame platen aan de muren hangen in home. ๐Ÿ˜€ Als ze het maar niet zo gaan maken dat er in het cinema gedeelte commercials worden afgespeeld of in de hall of fame platen van de MC Donalds komen te hangen:P"

  ja idd dat vind ik ook

 5.   
  Mrn.'s avatar

  Zo wordt het alleen maar nog realistischer ๐Ÿ˜€ !

 6.   
  Cirdan's avatar

  Boeit me niet ๐Ÿ˜‰

 7.   
  Aquila's avatar

  Ik vind het niet erg, heb tog geen PS3

 8.   
  SjaakSnel's avatar

  Jammer

 9.   
  Jarek's avatar

  dat maakt het juist leuk