Linux-versie van Enemy Territory: Quake Wars niet ver weg meer

Windowshaters en andere Linuxaanhangers die Enemy Territory willen spelen hoeven niet lang meer te wachten. De Linuxclient van deze game is al grotendeels af, terwijl er inmiddels ook al meer Linuxservers draaien dan Windowsservers.

Het team achter de game heeft al enkele weken de demo onder Linux goed draaien. De volledige game loopt ook al behoorlijk goed en het is slechts een kwestie van optimaliseren voordat deze gereed voor het publiek wordt geacht. Men denkt daar nog enkele weken over te doen.

Als opvolger van het legendarische Quake II heeft Enemy Territory: Quake Wars de zware taak om de ultieme online team en objective-based multiplayer shooter te worden. Het verhaal speelt zich af in het epische Quake-universum en we tellen het jaar 2065. De geallieerde troepen van de Global Defense Force (GDF) zijn in een hevige strijd verwikkeld met de barbaarse en technologisch geavanceerde Strogg, die strijden om het lot van de Aarde. Als speler heb je keuze om als mens of als Strogg te spelen in een van de vijf unieke character classes. Voorzien van een arsenaal aan wapens, voertuigen en krijgsmachten, stort je jezelf in een actievolle test van skills en tactisch teamwork met diverse combat objectives. Je character zal zich kunnen verbeteren, goed teamwork levert je beloningen op en daarnaast zullen missies en doelstellingen er voor zorgen dat nieuwe spelers hun eigen stempel kunnen drukken op deze extreme oorlog.

De Windowsversie van de game is enkele weken geleden al verschenen.

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  aa ik heb de game net vandaag gekocht het was koopzondag

 2.   
  Daiben's avatar

  hoef ik eindelijk niet meer windows te emuleren kan ik eindelijk op fedora spelen:D

 3.   
  LXZ-76's avatar

  Daiben schreef, "hoef ik eindelijk niet meer windows te emuleren kan ik eindelijk op fedora spelen:D"

  Ubuntu here 😀 dit word gaaf 😛

 4.   
  Neolite's avatar

  zal mijn broertje leuk vinden 8)

 5.   
  blackzion's avatar

  nice done dan kunnen linux-aanhangers ook spelen

 6.   
  Bello 2185's avatar

  Zijn er dan zoveel gasten die Linux hebben?
  Ik dacht dat Linux alleen voor zakelijke dingen was en dat je verder niet zoveel mee kon.