Gamersnet.nl

Prijsverlaging en nieuw model voor PlayStation 3 nu officieel

Gisteren de prijsverlaging voor Italië, vandaag ook voor de rest van de wereld. Sony Computer Entertainment Europe heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 3 daadwerkelijk in prijs omlaag gaat. Een PlayStation 3 met 60GB, twee SIXAXIS-controllers en de games Motorstorm en Resistance kost vanaf nu nog maar €499 euro.

Ook werd er een nieuw instapmodel aangekondigd, die als de PlayStation 3 met 40GB door het leven zal gaan. Naast een kleinere harde schijf bezit deze PlayStation 3 ook slechts twee USB-poorten, geen cardreader en wellicht het belangrijkste, geen backwards compatibility. Spelen van PS1- en PS2-games zal dus niet mogelijk zijn op deze uitvoering van de console. Deze 40GB-uitvoering zal voor €399 in de winkelschappen komen te liggen.

Deze veranderingen zullen vanaf woensdag 10 oktober ingaan. Was je dus van plan om een PlayStation 3 te halen? Wacht daar dan nog heel eventjes mee. Het is te hopen dat de PlayStation 3 hier de nodige verkoopboost door krijgt, zodat men rond de kerst de concurrentie met de Xbox 360 voluit aankan.