Gamersnet.nl

Prijsverlaging en nieuw model voor de PlayStation 3

De geruchten omtrent een uitgeklede PlayStation 3 die een harde schijf van slechts 40GB aan boord zou hebben en ook minder zou kosten, zijn bevestigd door Sony Italia.

Vanaf 10 oktober zal het starterspakket waarin een PlayStation 3, twee draadloze controllers en de games Resistance: Fall of Man en MotorStorm zitten, voor slechts €499 euro van jou zijn, honderd euro minder dan voorheen. Daarnaast zal er een minder geavanceerd model op de markt komen met een harde schijf van veertig gigabyte in plaats van zestig. Deze heeft ook minder USB-poorten en wellicht geen backwards compatibility meer. Het voordeel daaraan is dat hij vermoedelijk maar €399 gaat kosten.

Aangezien deze prijsverlaging in Italië dus vanaf 10 oktober ingaat en in Australië waarschijnlijk vanaf 11 oktober, lijkt het een zekerheidje dat dit voor de rest van Europa en de PAL-gebieden ook het geval is. Een officieel bericht is nog niet naar buiten gebracht, maar waarschijnlijk kun je vanaf volgende week woensdag jouw PlayStation 3 al vanaf €399 euro kopen.