Aggro uitgelegd in knallende beelden Army of Two

Army of Two, een doorsnee shooter of een trendsetter op het gebied van first person shooters? Afgaande op de diversiteit binnen dit genre is een vernieuwende game maken een onmogelijke opgave, en dus vreest iedereen hetzelfde: ook Army of Two zal een doorsnee shooter worden. Ondanks de leuke 2-persoons insteek lijkt het net als alle anderen te worden. Hopelijk bewijst Army of Two alsnog het tegendeel, hier in ieder geval al een aantal beelden van de game die in november op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal verschijnen. En die Aggro maakt het stiekem toch best leuk!

Army of Two is een strategische actiegame en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, om het samenspel van twee personen. Dit kan natuurlijk in de coöperatieve modus, splitscreen of online, maar ook in je eentje. EA Montreal heeft namelijk heel veel tijd gestoken in de kunstmatige intelligentie van niet alleen de vijanden, maar ook je teamgenoot. Niet langer loopt hij door je vuurlijn, tegen obstakels aan of zonder dekking. Met de nieuwste generatie consoles en de techniek die daar achter schuilt, is het mogelijk om een natuurgetrouwe en onbeslissende AI te ontwikkelen voor een game.

Daarnaast zal de game ook veel speciaal ontwikkelde co-op elementen bevatten, waaronder de Aggro-meter. Deze meter lijkt op het ‘aggro’ principe uit MMO games, waarbij het van invloed is welke speler het meeste dood en verderf zaait, het vaakst schiet enzovoorts. De vijand zal dit herkennen en zich focussen op de speler die het grootste gevaar oplevert. Dit biedt de andere speler waarmee je samenspeelt echter de kans om te flankeren. En is de Aggro-meter helemaal vol? Dan kan je de Overkill-modus activeren, een tijdelijke boost waarbij je twee keer zoveel schade kunt aanrichten en over ongelimiteerde munitie beschikt. Hierdoor kan je het je teamgenoot makkelijker maken om stealth kills uit te voeren.

 1.   
  denjaap's avatar

  waarom komen er ineens oz’n goede games uit 😮

 2.   
  Mick.W's avatar

  “your like rudolf the red F*kking reindier” LOL

 3.   
  Silentpinda's avatar

  moet wel knetterjes lijp zijn 😮

 4.   
  JonsoN's avatar

  de games van tegenwoordig zijn idd goe, , komen weinig slechte games langs… tog?

 5.   
  LXZ-76's avatar

  Dit wordt zo vet =).

 6.   
  FableFreaked's avatar

  now go out there and kick some ass 8) leuke game 😛

 7.   
  denjaap's avatar

  ja,team work dat is nu nog eens verfrissend 😉

 8.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  oooooow echt zo vet joh ook die stem 8)

 9.   
  PS4owner's avatar

  dit is een tof spel en het filmpje pas er zeker goed bij ik heb nu al zin in kerst lekker liedjes zingen zoals jingel all the way en Rudolf the rednose f*cking reindier 😀