Metal Gear Solid 4 niet de laatste Metal Gear-game van Kojima?

Het brein achter de Metal Gear-franchise, Hideo Kojima, vertelde in juli tijdens de E3 Media and Business Summit nog dat Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots de laatste Metal Gear-game zal zijn waar hij direct bij betrokken is. Tijdens een gesprek met Anthony Crouts van Konami kwam echter iets heel anders naar buiten:

  “I’m sure he’s never going to let go of Metal Gear Solid-trust me. [Snake’s] a big character, so as a franchise I think he’ll always hold it near and dear to his heart. In one capacity or another, he will always be involved in the Metal Gear franchise.”

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Kojima vertelt te stoppen met de Metal Gear-serie om er vervolgens weer op terug te komen. In 2004 zei de beste man hetzelfde toen er gewerkt werd aan Metal Gear Solid 3, maar inmiddels is hij druk in de weer met het vierde deel.

De toekomst van een andere belangrijke man lijkt eveneens onzeker, aangezien we Solid Snake in diverse trailers al op de rand van een emotionele en fysieke afgrond hebben gezien. We zullen echter nog enkele maanden geduld moeten hebben, voordat we weten hoe het nu met Solid Snake en Kojima verder zal gaan…

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel speelt zich niet in de jaren ’60 af, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog vecht hij in deze futuristische oorlog.

Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruik gaan maken.

Metal Gear Solid 4 zal medio maart 2008 verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  wa@'s avatar

  Yes Metal gear solid vind ik echt strak sterke verhaalijn kent het en de gameplay is ook heel hoog dus .

 2.   
  denjaap's avatar

  is dat nou eens ff geen goed nieuws ?

 3.   
  Menno Schellekens's avatar

  Kojima heeft gezegd dat MGS4 Snake’s verhaallijn zal beeindigen. Ik denk niet dat Konami zon sterke franchise makkelijk los laat (zie metal gear online) 😉

 4.   
  R.andom H.ero's avatar

  Ze vinden in MGS5 wel weer een 1 of ander bijfiguur uit de voorgaande delen en daar dan weer een halfbakken verhaaltje aanplakken.

 5.   
  arie de beuker's avatar

  I love mgs 😀

 6.   
  Pieter Kontekrabber's avatar

  mss een remake van de eerste spellen … solid snake en metal gear heten ze geloof ik

 7.   
  Silentpinda's avatar

  Metal gear solid is de shit!!!!!!!!!!

  de verhaallijn alles gewoon te goed goed goed!! 8)