Halo 3 wordt ge-upscaled vanaf 640p

Schande! Een blamage! Het hele internet staat weer op zijn achterste poten want een Bungie heeft het toegegeven: Halo 3’s resolutie wordt door je 360 van 640p omhoog geschroefd naar 720p of 1080p.

“Waarom!?” schreeuwden fans wereldwijd “WAAROM!?” Het antwoord kwam van Luke Smith, medewerker bij Bungie, die in de laatste Weekly Update op Bungie.net liet weten dat ze 2 frame buffers gebruiken voor optimale belichting en daarom een iets lagere resolutie hebben genomen. Je zou het verschil niet eens zien tussen de ‘native’ resolutie en het uitgerekte beeld. Daarna raadde hij iedereen aan om dit non-nieuws te laten voor wat het is en snel weer achter zijn 360 te springen.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 is 26 september verschenen, exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  TheDude's avatar

  Tja, als een game succes heeft/in de spotlight staat is het te verwachten dat er aan alle poten gezaagd wordt. Denk dat vrijwel niemand er iets van gemerkt heeft… 😉

 2.   
  gamer07nl's avatar

  SOWHAT 😕

 3.   
  Verbeemen's avatar

  😕

 4.   
  LXZ-76's avatar

  gamer07nl schreef, "SOWHAT 😕 "

  Idd, als je toch het verschil niet ziet. De halo 3 graphics zijn toch al goed. En ik koop halo 3 eerder voor zn verhaallijn/game play dan voor zn gfx.

  Btw is het vandaag halo 3 dag of zo, vet veel halo 3 nieuws.

 5.   
  Darkknight's avatar

  WAAROM!???

 6.   
  Fawaka-W's avatar

  lekker belangrijk…

  dit is natuurlijk wel ideaal voor sony om nog een x ff te benadrukken dat zij de enige echte High Dev console zijn :p

 7.   
  GraveDevil's avatar

  Halo koop je niet voor de graphics want dat ziet er tog niet uit. Als je graphics wilt, kun je veel beter Bioshock kopen, kost hetzelfde maar ziet er een stuk beter uit.

 8.   
  gappower's avatar

  GraveDevil schreef, "Halo koop je niet voor de graphics want dat ziet er tog niet uit. Als je graphics wilt, kun je veel beter Bioshock kopen, kost hetzelfde maar ziet er een stuk beter uit."

  idd!!

 9.   
  Aadb's avatar

  net ofj e het verschil ziet, ik speel mooi gewoon op mijn 60hz, TV van 70 cm en ik vind het ook best, en anders speel ik um op me lcd schermpie van me pc, boeit mij helemaal niks.

 10.   
  Koen45's avatar

  LXZ-76″][quote=”gamer07nl schreef, "SOWHAT 😕 "

  Idd, als je toch het verschil niet ziet. De halo 3 graphics zijn toch al goed. En ik koop halo 3 eerder voor zn verhaallijn/game play dan voor zn gfx.

  Btw is het vandaag halo 3 dag of zo, vet veel halo 3 nieuws.[/quote]

  Nee halo 3 is gwn populair 😀

 11.   
  Niekolaas's avatar

  😕 wie maakt er zich daar druk om

 12.   
  denjaap's avatar

  Symptom schreef, " 😕 wie maakt er zich daar druk om "

  gamers..

 13.   
  sambir's avatar

  In de eerste levels had ik zo van dit ziet er niet zo heel mooi uit. Maar later in de levels met die grote lopende spin achtige machine van covenant had ik zo van WOW dit is mooi!!! Vanaf toen werd het alleen maar mooier. Heerlijke game ik wist meteen wat ik moest doen, ik fiets gewoon de levels door. Misschien komt dat omdat ik halo 1 duizende keren heb gespeeld en halo 2 ook uitgespeeld heb. Echt een aanrader!!!

 14.   
  TotalPicnic's avatar

  ik von em er prima uut zien.
  zit nu ergens in dat vleesige ding van gravemind

 15.   
  Impact's avatar

  ”veyron92″ schreef, "ik von em er prima uut zien.
  zit nu ergens in dat vleesige ding van gravemind"

  das kut gedeelte ben er al voorbij vooral op legendary

 16.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Wat betekent dat. 🙂