Demo Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots alsnog in ontwikkeling

Hoewel onlangs tijdens de Tokyo Game Show nog het tegendeel werd beweerd, is vandaag alsnog onthuld dat er een Engelstalige demo van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zal verschijnen. Ryan Payton van Kojima Productions deed deze uitspraak in zijn nieuwste podcast. Wanneer en op welke wijze (PS Store of demo disc) de demo uitgebracht zal worden, is nog niet bekend gemaakt.

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel speelt zich niet in de jaren ’60 af, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog vecht hij in deze futuristische oorlog.

Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruik gaan maken.

Metal Gear Solid 4 zal medio maart 2008 verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  TheDude's avatar

  Lekker nieuws, hier zit ik echt op te wachten. Hoop dat ze spoedig met een demo komen, maar zal wellicht pas begin 2008 zijn, iets voor de release.

 2.   
  Pieter Kontekrabber's avatar

  ik denk dat ze die release nooit halen maar goed deze game zal zeker het w8en waard worden

 3.   
  arie de beuker's avatar

  WOOT!