Geen straf voor Argos en vroegtijdige Halo 3-spelers

Gisteren dook het nieuws op dat door een “administratieve fout” de Britse winkelketen Argos al begonnen was met de verkoop van Halo 3, een week voor de release van het paradepaardje voor de Xbox 360. Je kon namelijk je exemplaar online reserveren, om hem eergisteren al op te halen. Enkele gelukkige gamers hebben de game dus al in hun bezit.

Inmiddels heeft Microsoft laten weten dat zowel de gamers als retailer Argos vrijuit zullen gaan bij dit voorval. Microsoft spreekt van een “echte vergissing” en heeft zodoende besloten om Argos verder niet aan te klagen. Daarnaast zullen gamers die al met Halo 3 aan de slag gaan ook niet bestraft worden, aangezien hen niets te verwijten valt.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal op 26 september uitgebracht worden voor de Xbox 360.

 1.   
  Neolite's avatar

  Kijk eens aan maken we microsoft toch nog een keer mee, als ze eens een goeie actie doen. 😆

 2.   
  Rock-in's avatar

  idd voor het zelfde geldt zouden ze de volledige kosten van het spel verhalen. 😕

 3.   
  LXZ-76's avatar

  neolite schreef, "Kijk eens aan maken we microsoft toch nog een keer mee, als ze eens een goeie actie doen. 😆 "

  Ze verliezen dr geen geld mee, wat verwacht je dan!

 4.   
  Impact's avatar

  LXZ-76″][quote=”neolite schreef, "Kijk eens aan maken we microsoft toch nog een keer mee, als ze eens een goeie actie doen. 😆 "

  Ze verliezen dr geen geld mee, wat verwacht je dan![/quote]

  ja tuurlijk ik bedoel ik heb zelf ook een xbox360 en kben er zeer blij mee maar als microsoft geld moet uitgeven dan moet het egt slecht zijn voordat ze er iets aan doen!! want kijk maar naar de service lijn moet je ook voor betale”:P:P
  en dan zijn ze blij als je belt want dan betaal je! en duurt het maar al te lang het gesprek dan he!!

 5.   
  TheDude's avatar

  Ze hadden wettelijk ook geen poot om op te staan volgens mij, alleen tegen Argos. Maar ja, grote retailer dus die zullen ze wel stevig toespreken en te vriend houden verder. 🙂

 6.   
  pascal767's avatar

  en hoe zit het dan mer die op internet gelekte spellen want daar zijn er dan ook inmiddels ook veel van krijgen die dan ook geen straf? 😕

 7.   
  Aquila's avatar

  En de uploaders dan… 😡

 8.   
  pascal767's avatar

  jah want ik heb gelezen dat er al veel copies al rond de wereld zijn wat gebeuren met hun dan als ze online gaan? 😕

 9.   
  Vinstaro's avatar

  DIT WORD ECHT ZO’N vet spel! 🙂

 10.   
  Tom's avatar

  Zo kunnen ze alles eigenlijk wel voortijdig verkopen. “Ehr… Misverstand?” 😛
  Die gamers die het spel nu al hebben zijn een stelletje lucky bitches, fijn voor hun dat Microsoft de winkel verder met rust laat.