Metal Gear Online verschijnt gebundeld met Metal Gear Solid 4

Metal Gear Online, de multiplayer spin-off van de Metal Gear franchise, zal gebundeld met Metal Gear Solid 4 over de toonkbank gaan, zo wist het Japanse gamesmagazine Famitsu te melden. Zestien spelers kunnen het in de online game tegen elkaar opnemen en de gebruikelijke stealth tactieken van Snake toepassen. De prijs van het totale pakket is nog niet bekend.

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel speelt zich niet in de jaren ’60 af, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog vecht hij in deze futuristische oorlog.

Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruik gaan maken.

Metal Gear Solid 4 zal medio maart 2008 verschijnen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Bub’z's avatar

    Metal Gear Oline verschijnt gebundeld met Metal Gear Solid 4

    Metal Gear Online verschijnt gebundeld met Metal Gear Solid 4

    fixed it!