Halo 3 scoort hoog in Japans gamesmagazine Famitsu

In de laatste editie van het populaire gamesmagazine Famitsu is Halo 3 aan de tand gevoeld. De reviewers van het Japanse blad hadden de eer om als eerste de volledige eindversie te recenseren en de game scoorde meteen fors. Drie reviewers beloonde de begeerde FPS met een 9/10 en een andere gaf de game zelfs een perfecte 10/10. Een uiteindelijk score van 37/40 dus. Dit is vrij verrassend omdat Japanners nu niet bepaald massaal warmlopen voor First Person Shooters of Xbox games.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal op 26 september uitgebracht worden voor de Xbox 360.

  1.   
    PaNNa's avatar

    Dat was zo goed als zeker dat Halo 3 hoog zou scoren!!

  2.   
    sparten117's avatar

    Nu senl een xbox360 kopen met halo3 8)

  3.   
    dummy006's avatar

    en raad eens wie er een week voor de launch met een dooie 360 zit… 😕

  4.   
    TheDude's avatar

    Ron Brandsteder?

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    er zijn wel meer games hoor die hoog scoren in japan maar dan toch niet verkopen!
    zoals GOW, Forza ,PGR en nu ook Halo. waneer snapt MS het nou… JAPAN WIL JOU WESTERSE TROEP NIET!

  6.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    Volgende week heb ik halo 3 binen ! echt een top game halo 1 en 2 vond ik ook al vet dit kan alleen maar beter worden 😀

    En Wieriemaster jij bent echt of de grootste ps3 fanboy/MS hater die ik tot nu toe ooit heb gezien
    als jij MS zo haat reageer dan voortaan niet met je onzin op nieuwsberichten met een 360 logo ervoor
    😡