Mass Effect trilogie Xbox 360 exclusief?

Directeur en mede-oprichter van BioWare, Greg Zeschuk, heeft in een interview gezegd dat hij de Mass Effect trilogie voor de Xbox 360 wil houden. Op de vraag of hij met deze uitspraak bedoelde dat de gehele trilogie exclusief voor Microsoft’s console zal worden, gaf hij geen commentaar.

  “Can’t really comment on that aspect yet, it’s too far into the future. Thinking a year in to the future is a big challenge these days. The law we can’t control is the length of the console cycle.”

  “Certainly out intent is to have all three iterations or instalments of Mass Effect to be on Xbox 360. That’s the goal.”

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  TotalPicnic's avatar

  lang leve microsoft!!
  XD

 2.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  ”veyron92″ schreef, "lang leve microsoft!!
  XD"

  idd lols, maar dit is toch een 360 only game?

 3.   
  Neolite's avatar

  ”battlefiel31″ schreef, "[quote=”veyron92″]lang leve microsoft!!
  XD"

  idd lols, maar dit is toch een 360 only game?[/quote]

  tot nu toe wel, maar dat kan veranderen, denk aan halo die uiteindelijk ook voor de pc kwam 8)