Scherpe ondervragingen en gevaarlijke gevechten in nieuwe trailers Mass Effect

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Vandaag zijn er maar liefst vijf nieuwe trailers online gezet, waarin we diverse aspecten van de game te zien krijgen, zoals de gevechten, het ondervragen van vijanden en het verkennen van de ruimte.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  Aquila's avatar

  Ik kijk echt uit naar dit spel. Ik hoop dat het niet irritant wordt, al die gesprekken.

 2.   
  TheDude's avatar

  Ik denk dat je daar juist een game als Mass Effect voor koopt. Zulke dialogen geven toch veel mogelijkheden en diepgang.

  Vette trailers weer! 8)

 3.   
  Dawn's avatar

  Deze game zie ik ook wel zitten.

 4.   
  Darkknight's avatar

  ik wis eigelijk eerst niet wat voor game het was ik dacht echt dat het als star wars was en was al niet van plan om

  deze game te halen maar nu ik beelden heb gesien valt mijn mond open van verbazen ze hebbe me overtuigd deze game ga ik halen 8)

 5.   
  Aquila's avatar

  Die gesprekjes geven idd wel veel diepgang. Maar in sommige games is het een beetje te veel. Wat ik tot nu toe heb gezien lijkt me tog wel vet.

 6.   
  Silentpinda's avatar

  ik zie deze gamewel zitten !!

 7.   
  GraveDevil's avatar

  Wow, hij gaat wel ongelooflijk diep.. Hebbe, hebbe, hebbe, hebbe, hebbe, hebbe, hebbe, hebbe, hebbe, hebbe! Heb alleen geen xbox 360 😆