Fable 2: kwaliteit boven kwantiteit

In een interview met CVG heeft de leider van het Fable 2 project, Peter Molyneux, gezegd dat Lionhead Studios voorheen veel te veel bezig is geweest met hoeveelheden, en de basis te ver achter zich liet. Hij meldt dat dit in Fable 2 niet het geval is, en de game met standaard features, toch tal van mogelijkheden biedt, en zodoende ook toegankelijker zal worden.

  “At the moment what I say all the time is less features and more polish. Lionhead games need less random features, but to refine and hone the core features. Combat is good example of this; we could have thrown in 100s of different spells, moves and effects but I now realise it’s better to have fewer really good spells and moves which really work. In other words quality rather than quantity.”

Fable 2 bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het orgineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable 2 wordt weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. De optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Een release-datum is nog niet bekend, wel gaat de game exclusief voor de Xbox 360 worden.

 1.   
  Vinstaro's avatar

  Ik denk dat dit weer net zo’n goeie ga me word als zijn voorgnagers fable en fablr the lost chapters!

 2.   
  Mrn.'s avatar

  Dat hoop ik ook ๐Ÿ˜‰ !

 3.   
  Durex's avatar

  Ziet er echt vet uit.. Jammer genoeg alleen voor X360

 4.   
  Remmie!'s avatar

  Vinstaro schreef, "Ik denk dat dit weer net zo’n goeie ga me word als zijn voorgnagers fable en fablr the lost chapters!"

  voorgangers? Wat lul je er is er maar een hiervoor geweest volgesmij.. ๐Ÿ˜•

 5.   
  SuperNova's avatar

  Durex schreef, "Ziet er echt vet uit.. Jammer genoeg alleen voor X360"

 6.   
  Broodbeleg's avatar

  Remmie! schreef, "

  ”Vinstaro” schreef, "Ik denk dat dit weer net zo’n goeie ga me word als zijn voorgnagers fable en fablr the lost chapters!"

  voorgangers? Wat lul je er is er maar een hiervoor geweest volgesmij.. ๐Ÿ˜• "

  Nee, er zijn wel degelijk 2 games van Fable geweest, alleen de uitbreiding “Fable: The lost chapters” was volgens mij pc-only.

 7.   
  Paolo's avatar

  SuperNova schreef, "

  ”Durex” schreef, "Ziet er echt vet uit.. Jammer genoeg alleen voor X360"

  "

  Supernova, je voegt niets toe. Dit resulteert de volgende keer in een tweede waarschuwing, en dan heb je pech.

 8.   
  Kostya's avatar

  Wordt zeker weer een goede game met mooie graphics en verhaallijn.

 9.   
  N360Gamer's avatar

  Broodbeleg schreef, "

  ”Remmie!” schreef, "[quote=”Vinstaro”]Ik denk dat dit weer net zo’n goeie ga me word als zijn voorgnagers fable en fablr the lost chapters!"

  voorgangers? Wat lul je er is er maar een hiervoor geweest volgesmij.. ๐Ÿ˜• "

  Nee, er zijn wel degelijk 2 games van Fable geweest, alleen de uitbreiding “Fable: The lost chapters” was volgens mij pc-only.[/quote]

  Nope, ik heb The lost chapters op de goeie oude xdoos, ik hoop wel dat ze de verhaallijn en de hoeveelheid quests in Fable 2 wat langer en groter maken. Dan is er ook geen uitbreiding nodig. ๐Ÿ˜‰

 10.   
  Tom's avatar

  Het was geen uitbreiding, maar ook geen vervolg. De makers van Fable kregen gewoonweg te weinig tijd, en daardoor konden ze niet al hun plannen optimaal uitvoeren. In de Lost Chapters proberen ze dus alles toe te voegen waar ze in de originele versie geen tijd voor hadden.