Maak kennis met de characters uit Mass Effect in nieuwe trailer

Mass Effect doet zijn best om op ieder gebied een topgame te worden. Ontwikkelaar BioWare haalt alles uit de kast om van deze futuristische game een absolute topper te maken. In de trailer die vandaag op internet is verschenen kunnen we alvast genieten van de geperfectioneerde graphics, de harde actie, maar bovenal leer je in deze trailer de characters uit de game wat beter kennen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect komt op 23 November in de schappen te liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  Echt zo vet!

 2.   
  Ruudjee's avatar

  Ziet er goed uiiiiit!

 3.   
  Tommy6769's avatar

  echt een spel om rekening mee te houden 🙂