99 Achievements voor de Orange Box

Achievements: voor sommigen een leuke extra, voor anderen een obsessie. Heb je ook last van de obsessie om elk mogelijk puntje toe te voegen aan je Gamerscore? Koop de Orange Box dan maar niet, want dan moet je alle 99 Achievements vinden! Ja, dat krijg je als je 5 games in 1 pakket doet: je moet voor iedere game Achievements maken, maar je wel houden aan het punten-limiet.

Het nadeel is dan ook dat een Orange Box Achievement gemiddeld 10 punten waard is en er geen Achievement is die je meer dan 25 punten oplevert. Even ter vergelijking: Bioshock heeft 50 Achievements waarbij sommige Achievements 100 punten waard zijn!

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two. Daarnaast zit in het pakket, dat door het leven zal gaan als de Orange Box, ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

De Half-Life 2: Orange Box zal uitgebracht worden voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Steam-versie verschijnt op 10 oktober en de retail-versies voor de PC en Xbox 360 volgen op 12 oktober. De PS3-versie wordt een paar weken later verwacht.

 1.   
  SjaakSnel's avatar

  voor iedere gmae Achievements maken

  game?

  OT, Ik doe er niet aan mee:P

 2.   
  NaabSchaap's avatar

  wat betekent dit in het NL?

 3.   
  Rideo Mortem's avatar

  wat is het hele idee met die punten voor je achievements? kun je een gratis full game krijgen bij 10000 punten ofzo :S? zou een goede gamer eindelijk s beloond worden

  sowieso slecht, dat HL2 bezitters van het eerste uur (zoals ik ^^ niets krijgen, en alle hype volgelingen die nu dat ding gaan halen worden in het zonnetje gezet, niet mijn aanpak om met fans om te gaan..

 4.   
  Menno Schellekens's avatar

  Rideo Mortem schreef, "wat is het hele idee met die punten voor je achievements? kun je een gratis full game krijgen bij 10000 punten ofzo :S? zou een goede gamer eindelijk s beloond worden

  sowieso slecht, dat HL2 bezitters van het eerste uur (zoals ik ^^ niets krijgen, en alle hype volgelingen die nu dat ding gaan halen worden in het zonnetje gezet, niet mijn aanpak om met fans om te gaan.."

  met het eerste ben ik het eens, een leuke beloning zou op zijn plaats zijn… maar zeker niet nodig als je kijkt naar de gekte die al ontstaan is zonder dikke prijzen ๐Ÿ˜ฎ

 5.   
  Rock-in's avatar

  Wat is het hele idee achter achievements, eigenlijk ? Koop je het pakket en vervolgens moet je de spellen vrij spelen ? ๐Ÿ˜•

 6.   
  Broodbeleg's avatar

  Vreemd ๐Ÿ˜•

 7.   
  Menno Schellekens's avatar

  Rock-in schreef, "Wat is het hele idee achter achievements, eigenlijk ? Koop je het pakket en vervolgens moet je de spellen vrij spelen ? ๐Ÿ˜• "

  nee joh ๐Ÿ˜† iedere gamer-tag heeft een score die hij kan ophogen door bepaalde doelen in spellen te behalen voor punten.

  zover ik weet zijn alle spellen meteen toegankelijk, al kan het zijn dat je Half-Life 2 uit moet spelen om bij Episode 1 en 2 te komen ๐Ÿ™‚

 8.   
  Broodbeleg's avatar

  Maar is dit niet iets voor alleen de xbox met die microsoft points ofzo?