Waarom de Orange Box later op de PlayStation 3 verschijnt

Eind vorige maand meldden we al dat de fameuze Orange Box later op de PlayStation 3 zal verschijnen, maar nu is Valve met een uitleg gekomen over deze misterieuze vertraging. Het blijkt om logisiteke problemen te gaan en niet om ontwikkelingsproblemen, iets waar de PlayStation 3 vervelend genoeg nog wel eens door geplaagd wordt.

Marketing directeur Doug Lombardi kwam met een uitgebreide uitleg om misverstanden te voorkomen. Hij meldde dat de console er zelf niets mee te maken heeft, maar dat het team van EA een klein beetje achter loopt op de mensen van Valve zelf. De PlayStation 3 versie van Half-Life 2: Orange Box wordt door Electronic Arts zelf onder handen genomen, in tegenstelling tot de versies voor de andere platforms. Geen reden om de pc en Xbox 360 versie voor op te houden, dus is uiteindelijk alleen de PS3 versie vertraagd.

Lombardi: “We weren’t going to hold up PC and 360 for PS3, which means the PS3 game will probably be released around two or three weeks later” Het goede nieuws is dat de games allemaal identiek zullen zijn qua functies en performance. Binnenkort kunnen we die vergelijking zelf gaan maken, nog even geduld tot die tijd dus!

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two. Daarnaast zit in het pakket, dat door het leven zal gaan als de Orange Box, ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

De Half-Life 2: Orange Box zal uitgebracht worden voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Steam-versie verschijnt op 10 oktober en de retail-versies voor de PC en Xbox 360 volgen op 12 oktober. De PS3-versie wordt twee tot drie weken later verwacht.

 1.   
  FableFreak's avatar

  dat zuigt voor ps3 owners

 2.   
  touchdown's avatar

  FableFreak schreef, "dat zuigt voor ps3 owners "

  boeit dat is maar 2 of 3 weken later zeggen ze

 3.   
  Broodbeleg's avatar

  Valt reuze mee toch? Heb je 3 weken extra om te sparen.

  Ik wil in ieder geval wel de Orange Box hebben voor de pc, portals lijkt me zó vet. Kunnen jullie daar niet een preview van maken? 🙂

 4.   
  pertie's avatar

  daarom haat ik dep s3 altijd saaie games(in mijn gezicht) en de goede verlengen ze weer 😡 de 360 is gewoon weg rommel maar heeft dan weer goede games en de wii is de shit om met je vrienden samen te spelen !

 5.   
  Devin360eu's avatar

  3weken later