De hemel is ver te zoeken in knallende trailer Army of Two

Army of Two, dat in ontwikkeling is bij EA Montreal, moet een ongekende co-operatieve ervaring gaan worden. Ontwikkelaar EA Montreal is al tijden druk bezig om de AI in deze game, en dan vooral die van je teamgenoot, optimaal te ontwikkelen zodat je ook echt als team kunt spelen. We moeten nog even geduld hebben om dit in de praktijk te mogen testen, maar tot die tijd kunnen we ons weer vermaken met een nieuwe trailer.

Army of Two is een strategische actiegame en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, om het samenspel van twee personen. Dit kan natuurlijk in de coöperatieve modus, splitscreen of online, maar ook in je eentje. EA Montreal heeft namelijk heel veel tijd gestoken in de kunstmatige intelligentie van niet alleen de vijanden, maar ook je teamgenoot. Niet langer loopt hij door je vuurlijn, tegen obstakels aan of zonder dekking. Met de nieuwste generatie consoles en de techniek die daar achter schuilt, is het mogelijk om een natuurgetrouwe en onbeslissende AI te ontwikkelen voor een game.

Daarnaast zal de game ook veel speciaal ontwikkelde co-op elementen bevatten, waaronder de Aggro-meter. Deze meter lijkt op het ‘aggro’ principe uit MMO games, waarbij het van invloed is welke speler het meeste dood en verderf zaait, het vaakst schiet enzovoorts. De vijand zal dit herkennen en zich focussen op de speler die het grootste gevaar oplevert. Dit biedt de andere speler waarmee je samenspeelt echter de kans om te flankeren. En is de Aggro-meter helemaal vol? Dan kan je de Overkill-modus activeren, een tijdelijke boost waarbij je twee keer zoveel schade kunt aanrichten en over ongelimiteerde munitie beschikt. Hierdoor kan je het je teamgenoot makkelijker maken om stealth kills uit te voeren.

Army of Two zal op 16 november verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Tommy6769's avatar

  lijkt net GoW in coop mode?

 2.   
  firro's avatar

  ziet er goed uit!

 3.   
  NL Godfather's avatar

  ziet er goed uit ja 8) 😀

 4.   
  FableFreak's avatar

  ziet er heerlijk uit, en het lijkt erop dat het het 3e gorefestjn word op mijn 360 😀 na dead rising en gears of war dus

 5.   
  Justdoit's avatar

  Tis jammer dak geen PS3 heb want dan had ik deze zeker gekocht 😉
  Prachtig!

 6.   
  JonsoN's avatar

  wrm brengen ze dit soort spellen alleem maar uit op ps3?… 😛 haha, ,