Wonderlijk wazige screenshots van Will Wright`s eigen Spore

De veelbelovende game van Will Wright, Spore, laat maar af en toe wat van zich horen. Deze evolutionaire game was in 2006 al een van de meest opvallende games van de E3 en lijkt een bijzonder concept na te streven. Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat Spore uitgesteld was om pas in het fiscale jaar 2009, tussen april 2008 en maart 2009, uitgebracht zal worden. Dit zou vooral te maken hebben met het feit dat Spore ook voor enkele consoles ontwikkeld wordt.

Hoewel het geduld van alle fans behoorlijk op de proef wordt gesteld, blijft Spore voor velen een game waar echt naar uitgekeken wordt. Vandaag hebben we een dozijn nieuwe screenshots van deze wonderlijke game.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen. De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De centrale hut waar de wezens samenkomen is te upgraden, zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity. Hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

[SCREENSHOTS]

Spore zal ergens tussen april 2008 en maart 2009 verschijnen voor de PC en vermoedelijk ook voor de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii en Nintendo DS.

 1.   
  PielePalle's avatar

  Spacenddd ๐Ÿ˜†

 2.   
  Enhanced's avatar

  ziet er dope uit, die ga ik zeker kopen

 3.   
  Menno Schellekens's avatar

  wat een project… hoe verzin je het: evolutie tackelen in een game met vage graphics en een mini game als begin. Veel respect maar als julle het niet erg vinden kijk ik de kat nog ff uit de boom ๐Ÿ˜†

 4.   
  FableFreak's avatar

  dikke lol ๐Ÿ˜€

 5.   
  denjaap's avatar

  hebbe !!!!!!

 6.   
  Curver's avatar

  Spore komt op de PC en voor als nog niet op andere platformen. Van die release datum klopt ook niks, het spel is af wanneer het af is (dat zou over een half jaar kunnen zijn maar ook 5 jaar)…

 7.   
  martyntjee's avatar

  dit is een MUST HAVE ๐Ÿ˜€
  first make a creature then take over the world then de universe! ๐Ÿ˜†

 8.   
  martyntjee's avatar

  dit is een MUST HAVE ๐Ÿ˜€
  first make a creature then take over the world then de universe! ๐Ÿ˜†

 9.   
  martyntjee's avatar

  srry voor dubbele post ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ฎ

 10.   
  Durex's avatar

  Word leuk spelletje ๐Ÿ™‚ Kopen dus!

 11.   
  Headdy NL's avatar

  martyntjee schreef, "srry voor dubbele post ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ฎ "

  je bedoelt zeker triple post ๐Ÿ˜‰

  maar deze game moet ik echt wel in mijn verzameling hebben staan.

 12.   
  Rideo Mortem's avatar

  ik ben al vanaf het begin af aan enthousiast alleen sta ik nogal kritisch tegenover de release date, gimme a break ‘april 08-maart 09 dat is ronduit belachelijk.

 13.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ik moet meer zien van het spel. Het ziet er wel grappig uit.

 14.   
  dodonkey's avatar

  Beautiful!.

  Is weer een keer iets anders dan The Sims.

 15.   
  Durex's avatar

  Een zeer speciale game als je het mij vraagt. Deze game zou wel eens in de top 3 van 2008 kunnen belanden. Ze zijn al met dit project bezig van 2006 dus zal dit wel een uitstekende game worden.