TimeShift-demo buigt de tijd om en ligt nu al in de Xbox Live Marketplace

TimeShift blijft toch wel een opmerkelijke game. Vorig jaar verschenen al diverse demo’s en de game leek zo goed als in de winkels te liggen, totdat Atari niet meer verder wilde met de game en uitgever Vivendi de touwtjes in handen kreeg. De game ging volledig op de schop, kreeg next-gen graphics, een verbeterd verhaal en ook de levels werden grondig aangepakt.

De herboren shooter heeft vandaag een vernieuwde demo gekregen. De TimeShift-demo is namelijk vanaf nu te downloaden vanaf de Xbox Live Marketplace. Hij weegt een 582 MB’s en laat je alvast een level uitproberen.

Het is niet de toekomst, maar het verleden dat zal veranderen in TimeShift. De wereld zoals we die kennen zal uit de geschiedenis gewist worden, alsof het nooit heeft bestaan. Zelfs ons eigen geheugen zal verdwijnen. Onze voorouders zullen nooit geboren worden en ons bestaan zal niets meer zijn dan een vage droom in een andere dimensie. Dit scenario lijkt onoverkomelijk te zijn. Toch is er hoop voor ons, voor onze kinderen en voor onze toekomst: die hoop ben jij! Het bestaan van de mensheid rust in jouw handen.

Het is het jaar 2025, jij bent de beroemde en pas gepensioneerde kolonel Michael Swift. Je hebt onlangs je dochtertje verloren bij een tragisch busongeluk. Depressief en wanhopig als je bent om aan de ellende te ontsnappen, ga je in op een aanbod van de regering. Jouw taak is het testen van twee high-tech uitvindingen, een Quantum Suit waarmee je de tijd kunt controleren en een tijdmachine genaamd Chronomicon. Voor een kort experiment word je naar het jaar 1900 gestuurd. Als je weer terug bent in 2025 blijkt dat de wereld ongekend veranderd is en dankzij jouw kennis over het werkelijke tijdsverloop, ben je ineens staatsvijand nummer รฉรฉn. Aan jou de taak om alles weer recht te zetten en uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor al deze ellende. Verder zal TimeShift ook beschikken over een online multiplayer, waarin je met zestien andere gamers kunt strijden.

TimeShift zal rond 30 oktober verschijnen voor de PC en Xbox 360. De PS3-versie volgt in december.

 1.   
  FableFreak's avatar

  dit lijkt me een vreemd spel moet maar de reacties afwachten

 2.   
  Mick.W's avatar

  Op een of andere manier vind ik het schieten weinig inpakt hebben. Ik bedoel daarmee dat als je op iemand schiet bijna geen tegenslag heeft ofzo. Maar ik vind het fokken met de tijd wel lollig. Bijv. je laat een ventje ontploffen, terug spoelen, schiet er weer op, onploffing ,terug spoelen enz.

 3.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Eerlijk gezegt vind ik het voor geen meter werken.. zo’n ventje werd afgemaakt en ik dacht heej laat ik hem eens lekker redden dus spoelde ik de tijd, klande de vent neer die hem wouw afmaken.. en ques what, hij ging dood.. ookal was de vent die hem dood knalde dood ๐Ÿ˜• Opzich was het idee de tijd terug te spoelen of stop te zetten wel vet maar hebben ze dit op een verkeerde manier toegevoegt in een spel wat nogal low budget aanvoelt ๐Ÿ™„

 4.   
  Ariose's avatar

  Net ook even de demo geprobeerd, het intro was veel belovend. Maar de gameplay viel zwaar tegen. Nogal makkelijk om iedereen neer te knallen, als de tijd stil staat…

 5.   
  Bello 2185's avatar

  Dit vind ik echt zo’n spel met zo’n vaag verhaal derin ๐Ÿ˜•

 6.   
  Remmie!'s avatar

  ik vond het vet ๐Ÿ˜€ Vond het mikken wel stroef gaan maar t is wel bruut hoe je zo in slo’mo iemand helemaal kapot kan knallen dan een (explosieve) kruisboogpijl in m sgieten en dan weer op ‘play’ drukken 8) ^ Snap niet wat jullie er stom aan vinden.